Happy momlife

ladycup 1
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Mijn ervaring met de ladycup (menstruatiecup)

Sinds een tijdje gebruik ik nog weinig tampons, ik heb mezelf een beetje bang gemaakt met die dingen en wist dat er een betere oplossing is. Een paar dagen voor ik de positieve test van Fleur in handen had ontving ik een ladycup, een menstruatiecup dus. Toen ik onlangs vroeg of mensen wilden weten of die beviel kreeg ik vet veel positieve reacties dat vrouwen nieuwsgierig zijn naar dit item. 

Het voelt als iets dat een beetje TMI is, het praten over je menstruatie, maar toch ga ik het doen. De ladycup is een menstruatiecup gemaakt van duurzame BPA-vrije siliconen. De ladycup breng je in zoals je doet bij een tampon en vang je menstruatie bloed op. De ladycup bevat geen stoffen die kunnen irriteren die wel in de meeste tampons zitten. Denk hierbij aan latex en bleekmiddel, maar ook andere ingrediënten. De ladycup is hypo-allergeen en veroorzaakt geen schimmels, infecties, blaasontstekingen en andere problemen. De Ladycup kun je tot 12 uur inhouden voor je hem hoeft te verschonen je hoeft er ’s nachts dus niet uit. Nog een groot voordeel aan de Ladycup vind ik zelf dat hij duurzaam is. Bij goed gebruik kun je een Ladycup tot wel 15 jaar gebruiken. Een stuk beter en goedkoper dan tampons en maandverband. De Ladycup is te koop in twee maten een S en een L. Maat S is voor vrouwen onder de 25 jar of vrouwen die niet vaginaal zijn bevallen en/of lichte menstruatie hebben. De L, die ik ook gebruik, is dus voor vrouwen vanaf 25 jaar, voor vrouwen die vaginaal zijn bevallen en/of die een zwaardere menstruatie hebben. Ik heb dus de grote vanwege meerdere factoren.

Ik heb best een hevige menstruatie sinds de geboorte van Fleur waarbij ik met grote regelmaat moest verwisselen. Met de Ladycup kan ik hem gerust een tijd in laten zitten. Ik maak geen nachten van 12 uur, maar overdag doe ik dit wel. Ik verwissel mijn ladycup meestal onder de douche, daar kan ik hem dan direct schoonmaken. Je kunt hem ook verwisselen op de wc, je haalt hem eruit, giet hem leeg, spoelt hem om en stopt hem terug. Geen geouwehoer met prullenbakjes die er soms niet eens zijn.   Het eruit halen is even een gedoe waar je een handigheidje in moet krijgen, maar aangezien je dit amper hoeft te doen gaat dat prima. Je moet de cup voor gebruik even uitkoken (dit doe je iedere keer na gebruik ook, zo hou je hem goed schoon.

Ik heb nog geen lekkage gehad van de cup, wel had ik de eerst paar keren een maandverbandje in gebruik, omdat ik bang was dat ie zou gaan overlopen en ik dan flink zou gaan doorlekken. Geen enkele keer was dit eigenlijk nodig gelukkig! Ook voel ik hem niet zitten, dit is met tampons nog wel eens anders geweest. Als je uitrekent dat een ladycup €29,99 kost (prijs van bol.com) dan heb je dus een product voor je menstruatie van maar €2,- per jaar! Ik ben al meer kwijt aan tampons per maand. Een goed budget proof item dus ook.

Ik keek er heel erg tegenop, maar wil nu niks anders meer. Ik heb tampons in huis en in mijn tas voor noodgevallen, maar ik gebruik het liever niet meer. 

Facebook Comments

Share this post