Happy momlife

shutterstock_523063654
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Mijn eerste week bodieboost + het resultaat

Vorige week vertelde ik al dat ik begonnen ben met Bodieboost. Dit heb ik rond onze bruiloft ook gedaan met een groot succes. Zoveel dat ik op een gegeven moment meer moest eten, omdat mijn jurk te groot werd. Mijn jurk was namelijk met de hand gemaakt. Na de bruiloft pakte ik het weer op tot ik zwanger werd en miskramen kreeg. Sindsdien ben ik eigenlijk nooit weer goed afgevallen.

Met bodieboost werk je met familie’s en van alle families mag je 2 op een dag. Binnen no-time had ik dit weer in mijn hoofd zitten en ging het eigenlijk best goed. Ik plan iedere dag als eerste het avond eten in, zodat ik overdag niet hoef na te denken of wel genoeg families over hou voor de rest van de dag. Ik heb zelfs dagen gehad waarop ik alle maaltijden had ingepland en eigenlijk voelde dit wel heel goed en heb ik dit ook gedaan voor de komende week. Ik hou ervan als dingen goed gepland zijn en ik heb het idee dat het met eten ook zo werkt.

Wat eet ik zoal?

Ooh dit is echt iets nieuws voor mij, want…. ik ontbijt tegenwoordig! Ik begin als ik wakker word met een flesje water. Daarna wanneer iedereen de deur uit is en/of aan het spelen is begin ik met een bakje kwark. Dit doe ik nu iedere ochtend en dat bevalt eigenlijk heel goed. Voorheen ontbeet ik nooit, slechte eigenschap, maar ik had geen honger. Tegenwoordig heb ik wel echt honger rond half 9/9 uur.

Tijdens de lunch wissel ik af, maar kies ik tegenwoordig wel vaker voor een volkoren broodje. Met vleeswaren of kaas bijvoorbeeld. Daarbij drink ik groene thee. Dit doe ik tussendoor ook veel trouwens. Ik vind zelf de Woezel en Pip thee van de jumbo erg lekker haha!

Als avond eten eet ik gewoon met het gezin mee en maak ik gebruik van de 12-weken challenge van Bodieboost.  Hier staan al recepten in en hier en daar pas ik ze aan naar wat ik lekker vind of wat ik beter betaalbaar vind. Deze week hadden wij:

  • Een rode kool stamppot
  • Een pasta (ik heb hierbij het recept aangepast naar het favoriete recept van de kids)
  • Aardappeltjes uit de oven met kip en sperziebonen
  • Een kippensoep (stond niet op de planning, maar met heel veel griep in huis wel verstandig)
  • Nasi
  • Een ovenschotel met rösti
  • Pizza (niet persé verantwoord, maar volgens de bodieboost methode mag dit af en toe en je kunt hem gewoon wegschrijven onder de families)

Tussendoortjes nam ik natuurlijk ook. Dit waren veelal komkommer en worteltjes met een klein beetje heksenkaas om in te dippen. En natuurlijk fruit. Ik at afgelopen week veel kiwi’s en peertjes zo lekker! Mijn jokermomentjes heb ik bewaard voor het weekend. Zaterdag avond bij wie is de mol neem ik een bakje met chipjes en zondagavond wil ik mezelf verwennen met wat koekjes of chocolade.

En wat deed mijn gewicht? 

Inmiddels heb ik ook mijn eerste weegmoment gehad. Bodieboost adviseert om één keer te wegen. Nu is dat iets wat ik zelf ook doe. Ik was bang voor een hoger gewicht, want mijn menstruatie staat om de hoek te zwaaien, maar dit was niet het geval. YES! Ik ben afgevallen -1KG en dat terwijl ik gewoon genoten heb van mijn pizza en mijn weekend snacks. Ik heb de hele week niet het idee gehad dat ik aan lijnen was en dat is fijn en ook waar de Bodieboost methode voor staat. Naast gewicht hou ik ook mijn centimeters bij. Dit deel ik na een wat langere periode met jullie.

Sporten

Het sporten stond deze week drie keer gepland, maar Fleur werd ziek. Zo ziek dat ze bijna 48 uur niet sliep. Je snapt vast wel dat ik in die tijd ook niet heb geslapen en echt kapot was. Met een wandeling in de avond deed ik het die dagen. Ik heb daardoor 2 keer gesport in plaats van de geplande 3 keer. Toch nog best netjes. Komende week ga ik weer voor de 3 keer.

Op naar een nieuwe week met fijne eetmomenten en beweeg momenten. 

Facebook Comments

Share this post