Persoonlijk

Mijn droomkeuken

Ik sta onwijs graag in de keuken en ben dan ook heel blij met de keuken die wij onlangs hebben mogen krijgen. Maar toch hé als ik zelf de keuken mocht uitzoeken dan wist ik het wel, de ruimte die wij nu hebben zal dan veel te klein zijn. Een keuken? Die moet lekker groot en leefbaar zijn.

Hij moet leefbaar zijn 

Een keuken moet voor mij leefbaar zijn. Het lijkt mij heerlijk om een keuken te hebben met een grote tafel erin waar aan gegeten wordt, maar waar het gezin ook samen activiteiten onderneemt. Aron speelt er een spelletjes en Sofie speelt er met haar Mickey Mouse poppetjes. Zie je het al voor je? Ik wel 😉 De eetkamer tafel zal lang zijn zodat ik er ook mijn iMac op kwijt kan en af en toe kan werken wanneer de kindjes lief zelfstandig spelen. En vriendjes? Die passen er prima bij. Mijn droomkeuken moet in ieder geval een leefkeuken zijn.

Veel kastruimte

Ik heb chronisch ruimte te kort in onze keuken op dit moment. Ik wil in een ander huis met een grote keuken dan ook heel veel kast ruimte zodat ik alles op één plek kwijt kan. Mooi lades onder het aanrechtblad en  een mooie kastenwand bijvoorbeeld voor mijn grote voorraad. Oh en wat dacht je van een grote koelkast en diepvries? Dat is namelijk heel handig als je wilt gaan doen aan foodprep of gewoon een grote voorraad in huis wilt hebben. In Amerika zie je dit ook veel waardoor vrouwen/mannen soms maar 1 keer per maand naar de winkel toe gaan. Super handig toch?

Groot gasfornuis 

Daarnaast is mijn grootste wens om een groot gasfornuis te hebben. Eentje met een dubbele oven en eentje met veel gaspitjes. Zo kan kan ik lekker veel tegelijk koken en ook voor gasten koken. Een combi oven wil ik absoluut niet. Voor bakken is dit echt waardeloos. Gewoon een elektrische oven of een gasoven. Ook mijn fornuis moet op gas zijn, dit kookt voor mij het prettigst. In het verleden hebben wij al eens inductie gehad en dit vond ik verre van prettig. Het kookt heel anders (vind ik) en ik was blij dat ik weer terug kon naar een gasfornuis.

Ik droom nog even verder over mijn droomkeuken. Eerst nog maar even een paar jaar in dit huis wonen. Nog meer inspiratie nodig? De keuken inspiratie van Gemma vind ik ook erg mooi! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Jessica

    Wij hebben gelukkig heel veel kastjes, maar eigenlijk nog ruimte te kort hahahaha… ik wil in onze volgende keuken heel graag zo een los groot gasfornuis met een echte oven, en niet zo een oven die een magnetron in een is.

    17/12/2016 at 4:44 pm
  • Leave a Reply