Happy momlife

Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Mijn droom badkamer

In onze huidige woning zit echt een hele lelijke badkamer. De badkamer hebben wij toen wij hier in gingen ook meerdere keren met een hogedruk spuit schoongemaakt. Meer dan dat konden wij niet doen. Stiekem kijken wij heel erg uit naar het moment waarop onze badkamer aangepakt gaat worden. In onze huidige badkamer zit nog niet eens een Thermostaatkraan. Een thermostaatkraan zorgt er voor dat je stabiele warmte hebt tijdens het douche en dat vind ik zelf een groot voordeel. Op dit moment hebben wij een “ouderwetse” douche en lopen wij nog steeds de helft van de tijd te draaien aan de knoppen om de juiste temperatuur te krijgen. Hopelijk krijgen wij snel een thermostaatkraan, aangezien dit ook water en energie besparend is.

Van mij hoeft een badkamer niet zo zeer betegeld te zijn. Vrienden van ons hebben een hele toffe betonlook in de badkamer en dit lijkt mij ook wel wat. Lekker grof gestuct voor een robuuste uitstraling. Deze Betonlook badkamers zie je tegenwoordig wel meer en vinden wij heel tof.  In onze vorige woning hadden wij een houtlook badkamertegel en ook dit vind ik erg mooi eruit zien. Daarnaast is het natuurlijk ook handig om op sommige plekken een stukje tegel te hebben en dan zal ik toch weer kiezen voor een betonlook tegel.

In het verleden wilde ik altijd een bad in huis. In de laatste huizen hadden wij een bad en ik heb er misschien 5 keer in gelegen. In een nieuwe badkamer hoef ik dus geen bad. Het neemt teveel ruimte en wij gebruiken het toch niet. Ook de kinderen zet ik liever onder de douche, bij voorkeur een regendouche. Een regendouche zorgt er voor dat je een lekkere subtiele douche kan nemen en zorgt ook voor meer ontspanning. Daarnaast hebben wij één keer op een camping gestaan waar ze een regendouche hadden en dat heeft er destijds voor gezorgd dat het onwijs ontspannen was. Als ik ze in bad wil doen dan pak ik wel onze Stokke flexibath.

Wat ik wel wil is een dubbel wastafel, wij hebben nu een enkele en ik vind het vervelend dat we niet samen  bij de wastafel kunnen. Ook de wc moet blijven. Vooral voor de kinderen is het heel fijn, maar ook dat er meerdere tegelijk naar de wc kunnen vind ik erg fijn. Een ruime douchecabine mag ook niet ontbreken en aangezien wij best een ruime badkamer hebben mag het best een dubbele douche zijn. Verder ben ik echt niet veeleisend hoor! Oja vloerverwarming lijkt mij ook heel erg fijn. Maar ik weet eigenlijk niet of dit kan als je dit nog nergens in huis hebt.

Als laatste vind ik opbergruimte in de badkamer ook belangrijk. Ruimte om mijn voorraad douchegel op te bergen is wel nodig. En ik wil mijn handdoeken ook goed kunnen opbergen in een afgesloten kast.

Als de kinderen mogen kiezen

Ik heb de kinderen ook gevraagd wat hun droom badkamer is en daar kwamen leuke antwoorden op. Waar ik aangeef dat ik geen bad meer wil, willen de kinderen een heel groot bad waar ze alle drie tegelijk in kunnen en waar ook nog bubbels in zitten. Euh oké doe maar luxe haha! Daarnaast willen ze een lekkere douche. Een wc was volgens hun niet nodig boven, ze kunnen prima traplopen was de conclusie. Volgens Aron moest de badkamer blauw worden en volgens Sofie paars. Je snapt wel dat wij het toch liever bij onze eigen wensen houden wat de badkamer betreft. Het is leuk om dit soort dingen met de kinderen te bespreken. Zo hoor je ook hoe hun tegen bepaalde dingen aankijken.

Genoeg wensen dus! Wat is voor jullie een absolute must voor in de badkamer?

Facebook Comments

Share this post