Happy momlife

img_0855
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Mijn blog benodigdheden

Inmiddels blog ik ruim 7 jaar. Ik begon namelijk met bloggen vlak de bevalling van Aron. Toen ik onlangs een enquete plaatste op mijn blog kreeg ik een paar keer de vraag of ik wat meer over het bloggen zelf wil schrijven. Nu wil ik mezelf absoluut geen expert noemen, maar ik wil best eens wat dingen op schrijven die ik nodig heb voor het bloggen. 

Een goede camera 

Ik gebruik het te weinig hoor, maar een goede camera vind ik zelf wel belangrijk. Je kunt ook gewoon je telefoon gebruiken als die een goede camera heeft. Maar mooie foto’s maken toch wel je blog. Ik kan hier zelf nog heel veel van leren hoor en wil absoluut niet zeggen dat mijn foto’s goed zijn. Maar ik denk wel dat je het ver schopt met mooie lichte, kleurrijke foto’s. Iets goals voor mij ofzo haha!

Laptop of pc 

Ik heb zelf een aantal jaren een imac in mijn bezig en een simpele windows laptop. Ik werk het liefst op mijn imac, want ik hou van apple haha! Ik vind de besturing fijn en hij is lekker snel. Mijn windows laptop loopt constant vast. Ik gebruik mijn imac voor het bewerken van foto’s, video’s en het schrijven van blogposts. Ook mail ik het liefst vanaf mijn computer. Dat typt toch wel lekker.

Notitieblokken 

Waar ik absoluut niet zonder kan zijn notitieblokken. Ik koop meestal hele basic notitieblokken, maar ik zou ze graag met mijn eigen huisstyle willen hebben. Dat staat lekker professioneel toch? Haha! ik gebruik notitieblokken onwijs veel. Ik schrijf er mijn ideetjes in op, maar ook to-do list en ik hou bij wat ik moet reviewen en wat voor betaalde opdrachten ik heb. Ik verslind er gemiddeld 1 per 2 maanden.

Telefoon

Ook mijn telefoon gebruik ik veel voor het maken van foto’s voor mijn weekoverzicht bijvoorbeeld. Maar ook voor het contact leggen met bedrijven of met collega bloggers. Ik denk dat je prima als basis een telefoon kunt hebben in plaats van een goede (meestal dure) camera.

Goede hosting 

Ik host mijn site bij antagonist en dat doe ik nu denk ik zo’n 5 jaren. Dit is voor mij echt beste hosting. Mijn site ligt er amper uit en ze hebben een hele goede en snelle klantenservice. Ik betaal er wel een aardige duit voor, maar het kan altijd nog duurder dus ik vind het wel prima zo. Een goede hosting is belangrijk ls je een eigen site hebt. Je wilt namelijk niet dat je site er continu uit ligt of uit valt wanneer er veel bezoekers op je blog komen.

Waarschijnlijk zijn er nog meer handige items, mocht ik er nog opkomen dan zal ik dit artikel verder aanvullen. 

Facebook Comments

Share this post