Happy momlife

IMG_20170922_165626
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Mijn allergrootste baby miskopen

Miskopen daar hebben wij allemaal wel eens last van toch? En ik denk dat iedere moeder wel iets heeft gekocht tijdens de zwangerschap waar ze nu spijt van hebben. Het is ook een soort slimme marketing ofzo van de babywinkels om te doen lijken alsof je alles ook echt nodig hebt. Ik ben bezig met alle babyspullen uitzoeken en kwam een boel dingen tegen die wij eigenlijk niet tot amper hebben gebruikt. Ik vertel je wat mijn miskopen zijn geweest. 

Babybadje – Wij hebben bij alle drie de kinderen het badje bijna alleen maar gebruikt in de kraamweek. De keren daarna gingen onze kleintjes of in de tummytub of lekker snel met ons mee onder de douche. Dit is veel makkelijker en sneller gedaan.

Fietskar – Toen Aron geboren werd moesten wij hem in de ochtenden voor wij naar school gingen wegbrengen en wij besloten hem mee te nemen in de fietskar. Nou echt hoor, ik vond het verschrikkelijk helemaal die keer dat de fietskar op z’n kant achter mijn fiets stond. Brrrr!

Babybjorn draagzak – Als ik toen wist dat er ergonomische en niet ergonomische draagzakken bestonden had ik hele andere keuzes gemaakt. Maar toen was er nog niet zoveel aandacht voor. Hij zat ook gewoon niet lekker en als ik dit nu vergelijk met de draagzak die wij voor Fleurtje hebben is dat echt een wereld van verschil.

Flessenwarmer – Wij hadden er eentje van Difrax, maar ik vond het niet perse nodig. Bij Sofie heb ik hem wel gebruikt en bij Fleur is ie niet uit de doos geweest. Je kunt een flesje ook warm maken in de magnetron, in een pannetje. Ik gebruikte op een gegeven moment gewoon warm kraanwater werkt ook prima.

Spuugdoekjes – Wat een onzin zeg! Van die kleine doekjes waar je net niks mee kan haha en na 1 keer spugen door een reflux baby en je kan weer een nieuwe pakken. Ik ben meer een hydrofiele doek aanbidder. Ik heb er zo’n 30 in de kast liggen en ik gebruik ze overal voor. Maar die kleine doekjes, ik kon er niks mee

Speelkleed – Dat dit geen succes was/is komt puur doordat wij snelle baby’s hebben die niet zo lang stil liggen. Ze hebben alledrie maar heel kort onder van die speelbogen gelegen en speelkleden waren al snel overbodig, doordat de kleintjes er vanaf rolden.

Lakens en dekens voor het ledikantje – Alle drie hebben ze niet onder de dekens gelegen of maar heel kort. Ze kropen er namelijk altijd uit of onder en daarom besloot ik bij alle drie al vrij vlot dat er slaapzakjes moesten komen.

Doosje voor billendoekjes – Nog zo’n irritatie factor, ten eerste is het al een extra handeling om te doen en ben ik liever lui dan moe. Je moet een nieuw pakje doekjes, eerst in het doosje doen en dan moet je nog de duikjes eruit frummelen. Wat een onzin! Ik heb door het hele huis pakjes billendoekjes liggen en het maakt mij echt niet uit dat ze de commode “verpesten”.

Wat was bij jou echt een miskoop? 

Facebook Comments

Share this post