Hier in huis kan ik wel drie keren per week Mexicaans op tafel zetten. Iedereen is er dol op. En ik ook! Ik bedenk daarom ook vaak nieuwe combinaties, maar ben ook dol op oude vertrouwde combinaties. Zoals deze super simpele taco’s
Mexicaanse taco’s
Equipment
- ovenrooster
- Oven
Ingrediënten
- 1 pak taco schelpen 12 stuks
- 1 blik mais 300 gram
- 1 blik kidneybonen 420 gram
- 300 gram rundergehakt
- 2 avocado
- 1 eetlepel zure room
- 1 zakje taco kruiden
- 1 trio met paprika
- 1 pot mexicaanse salsa mild
Instructies
- Spoel de mais en kidneybonen af en laat ze goed uitlekken
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de paprika in kleine blokjes
- hang de taco schelpen in het rooster en warm ze op volgens de verpakking
- Zet een wokpan op het gasfornuis en doe hier een beetje olie in. Voeg de helft van de kruiden toe en bak het gehakt rul
- Voeg nu de paprika toe, de kidneybonen en de mais voeg je even later toe en bak het geheel mee
- Voeg nu de salsa toe en de overige taco kruiden. Schep het goed door het gehakt mengsel en laat dit even pruttelen
- Snijd ondertussen de avocado in blokjes en brak deze met een vork zacht
- Voeg hier de zure room aan toe en meng door elkaar
- Je kunt hier eventueel nog wat paprikapoeder aan toevoegen en als je van pittig houdt wat chilipoeder. Lekker!
- Haal de tacoschelpen van het vuur en vul deze met wat avocado cream en een schep van het gehakt mengsel. Eet smakelijk!