Mexicaanse Quiche

Iedereen hier in huis is dol op Mexicaans eten en ik kan er ook heel veel groente in kwijt. Zo weet ik altijd zeker dat…

Iedereen hier in huis is dol op Mexicaans eten en ik kan er ook heel veel groente in kwijt. Zo weet ik altijd zeker dat er met een Mexicaans gerecht voldoende groente naar binnen gaat bij iedereen. Onlangs probeerde ik een Mexicaanse quiche en dit bleek ook een groot succes. 

Mexicaanse Quiche

Ingrediënten
  

  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 1 rode paprika
  • 300 gram kippengehakt
  • 200 gram créme fraiche
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 1 handje geraspte kaas
  • Taco kruiden ik gebruik de kruiden van green gypsy

Ook handig:

  • Olijfolie spray
  • Bakvorm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Leg ook de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat dit ontdooien
  • Laat de kidneybonen en mais uitlekken en zet dit nog even apart
  • Snijd de paprika in kleine blokjes
  • Verhit wat olie een pan en bak hier het gehakt in samen met de taco kruiden, wanneer het gehakt gaar is voeg je de blokjes paprika toe laat dit even mee maken. Voeg als laatste de kidneybonen en de mais toe en bak dit nog even mee.
  • Vet een quichevorm in en bedek de bodem met bladerdeeg.
  • Verdeel het gehakt mengsel over de bladerdeeg
  • Meng de de eieren met de créme fraiche, en de geraspte kaas en verdeel dit over het gehakt mengsel.
  • Zet de quiche in de voorverwarmde oven voor 45 minuten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept