Happy momlife

img_0056
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Met dit “trucje” hebben wij geen last van de wintertijd

Vannacht is de klok een uur terug gegaan en om mij heen waren er veel ouders in paniek en onrustig vanwege tijd. Ik als moeder van 3 kinderen waarvan de oudste 9 jaar is heb al jaren ervaring met de verzetten van de klok. Heel eerlijk? Wij hebben hier nog NOOIT last van gehad en iedereen is altijd met het ritme meegegaan van de nieuwe tijd. Hoe? Ik vertel je ons trucje waardoor wij geen last van de wintertijd hebben.

Geen last van de wintertijd?

Wij hebben geen last van de wintertijd, en daarvoor gebruik ik een heel simpel trucje. Op de avond voordat de klok verzet gaat worden is het altijd feest bij ons in huis. We eten uitgebreid en gaan daarna nog iets leuks kijken op televisie. Gisteren bijvoorbeeld, wij hebben de pizzarette op tafel gezet (om de vakantie af te sluiten) en daarna hebben wij nog de helft van Dance Dance Dance gekeken met de kinderen. Toen het inmiddels bijna half 9/9 uur was hebben wij de kinderen op bed gelegd. Hierdoor hebben wij hun ritme al opgeschoven en wij hebben het geluk dat de kinderen eigenlijk altijd 12 uur slapen. Hierdoor maakt het meestal niet uit hoe laat ze op bed gaan ze zijn zelden veel te vroeg wakker. Wij moeten ze nooit voor 19:00 uur op bed leggen als wij willen dat ze niet vroeger dan 19:00 uur wakker worden haha!

Het werkt!

Het werkt, want gisteravond gingen ze rond half 9 / 9 uur op bed en net als normaal waren de kinderen om 07:30 uur (nieuwe tijd) wakker. Voor hun dus heel netjes! Ze hebben voldoende slaap gehad en zitten gelijk in het nieuwe ritme. De rest van de dag gaan wij dit dus direct doorpakken. Vandaag doen we alles op de normale nieuwe tijden en vanavond gaan ze op een normale tijd naar bed. De rest van de week zullen ze hierdoor weinig last hebben van het nieuwe ritme. Helemaal prima dus!

Hoe gaan jullie om met de nieuwe tijden?

Facebook Comments

Share this post