Happy momlife

28 weken zwanger
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Met deze planten krijg je een sfeervolle tuin

Ik ben dol op mooie planten in de tuin, sowieso kun je mij heel erg blij maken met bloemen. Bij ons nieuwe huis zit een verwilderde tuin maar wel bomvol planten. Niet de planten die ik uit zoek wanneer ik de kans krijg, maar er staat wat in en dat is fijn. Maar deze zomer, wanneer wij de tuin aan gaan pakken wil ik graag op zoek gaan naar planten die ik mooi vind en waarvan ik denk dat je een sfeervolle tuin krijgt.

Mijn absolute favoriete plant is de Hortensia. Een mooie plant die je in de grond kunt poten of in de de bloempotten van elho, hier hebben ze echt toffe bloempotten. Ik heb gele gezien die ik heel graag in de tuin wil. Verrassend hé? Hortsensia’s heb ik al bij ieder huis in de tuin gehad en zullen hier ook zeker in de achtertuin en voortuin komen. Ik vind ze mooi als ze in bloei staan en voor mijn gevoel heb je er ook altijd lang plezier van. En je hebt er ieder jaar weer plezier van. Ik knip ook vaak een paar uit de plant om op vasa te zetten.

Ook wil ik sowieso een vlinderstruik in de tuin. Ook zo’n mooi bloeiende plant en een plant waar je lang plezier van hebt. Helemaal wanneer er ook een heleboel vlinders je tuin komen bezoeken. Een mooi uitzicht, maar ook zeker een mooi en interessante plant voor je kinderen.

Ook rozen doen het vaak goed in de tuin. Wij hebben al diverse soorten rozen in de tuin gehad en ik vind het heel sfeervol en romantisch staan. Het enige nadeel is dat je kinderen er niet aan moeten zitten, want het prikt haha! Ach plukken ze die tenminste niet ;).

Ook lavendel vind ik een mooie plant om in de tuin te poten. Naast dat het mooi staat kun je het ook plukken om in je huis te zetten. Het heeft een heerlijke geur (vind ik).

Mijn ouders hadden vroeger altijd een klimop met de passiebloem als onze veranda klaar is wil ik hier graag een mooie passiebloem tegenaan laten groeien. Ik denk dat dit naast de hortensia één van mijn favoriete bloemen is.

Heb jij nog tips voor mooie bloeiende planten die ik niet in de tuin mag missen? 

Facebook Comments

Share this post