Happy momlife

img_0116
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Menstruatie Armoede update! – Waarom zamel ik in?

Waar het begon als een kleine actie is de actie nu echt heel groot geworden! Daarom is het tijd voor een update en vertel ik nog duidelijker waarom ik de inzamelingsactie ben gestart. Ik heb door dat er nog veel onduidelijkheid bestaat.

Waarom?! 

De grootste vraag die mij gesteld word is de waarom vraag? Iedereen kan toch wel €1,- missen voor een doosje tampons? Of voor maandverband? Je verwacht het, maar het is dus niet zo. Ik heb inmiddels meerdere vrouwen gesproken die mij hun situatie uit hebben gelegd (wat echt niet hoeft!) en die mij vertelde dat ze keuzes moeten maken van dat kleine beetje geld dat ze hebben. Mensen die niet roken, die geen huisdieren hebben en een mobiele telefoon hebben, omdat dat soms hun enige contact is met de buitenwereld en de manier waarop ze in contact staan met instanties die hun kunnen helpen. Het raakte mij enorm, vooral toen een moeder vertelde dat ze het niet kon kopen voor haar dochter en hoopte dat het zo lang mogelijk zou duren voor de menstruatie op gang zou komen. Helaas voor deze moeder werd dit meisje vroeg ongesteld en moest ze keuzes maken waardoor ze soms zelf geen broodje kon eten. Eén van de vrouwen die ik heb gesproken wil haar verhaal binnenkort op mijn blog delen. Ik vind dat iedereen deze producten moet kunnen pakken, dat iedereen deze producten kan gebruiken in deze periode. Want geen enkele vrouw moet een keuzes maken tussen maandverband en eten.

1000 stuks!

Inmiddels heb ik een hele donaties in huis liggen en een flink bedrag opgehaald. De Teller staat op bijna 800 euro. In totaal kan ik tot dusver 1000 producten afleveren bij de Voedselbank. Vanochtend heb ik contact gehad met het distributiecentrum van de provincie Groningen en aanstaande woensdag ga ik daar langs met mijn producten. Vanuit dit punt worden de producten geleverd aan de voedselbanken in Noord-Nederland. ik ga daar rond kijken en ik wil ook graag een handje helpen als ik daar ben. Je kunt daarom nog doneren tot en met dinsdag 26 november.

Hoe kun je doneren?

 • Woon je in Noord-Oost Groningen? Dan kun je jouw producten doneren bij mij thuis in Veendam (Ellertsveld 4, te Veendam). Op dit moment heb ik de volgende inzamel momenten al gepland:
 • Woensdag 20 november 09:00 en 12:00 uur en vanaf 16:00 – 19:00 
 • Donderdag 21 november tussen 09:00 en 12:00 uur en tussen 19:30 en 20:30 
 • Vrijdag 22 november tussen 11:00 – 12:00 uur.  
 • Zaterdag 23 november tussen 09:00 en 10:00 en vanaf 17:00 tot 20:00 uur 
 • Zondag 24 november tussen 10:00 en 12:00 uur tussen 19:30 en 20:30 
 • Maandag 25 november 09:00 – 12:00 uur en tussen 16:00 – 19:00
 • Dinsdag 26 november 09:00 – 12:00 uur en vanaf 16:00 tot 20:00 uur 
 • Wil je op een ander moment komen? Stuur me dan even een mail of berichtje via social media!
 • Wil je helpen met een financiële bijdrage? Dan kun je via dit betaalverzoek een bedrag doneren, dat ik weer gebruik om producten van te kopen. Je kunt hierbij zelf het bedrag aanpassen. Het geld komt op mijn rekening waaruit ik de benodigde producten gaan aanschaffen.
 • Wil je alleen doneren voor een menstruatiecup? Dan heb ik daar een aparte link voor gemaakt. Met de betaling hiervan worden alleen maar menstruatiecups gekocht! Je kunt betalen via dit betaalverzoek Ook mag je natuurlijk menstruatiecups doneren.
Facebook Comments

Share this post