Persoonlijk zwanger

De meest gestelde vragen rondom mijn eerste zwangerschap

Mijn eerste zwangerschap was niet de meest normale zwangerschap. Waar je er normaal gesproken al met 5 á 6 weken achter komt dat je zwanger bent, kwam ik er pas met 25 weken achter. Samen met Robert stapte ik in een achtbaan en daarbij kwamen er heel veel vragen van mensen. Nog steeds krijg ik vaak vragen hoe het allemaal ging. Daarom heb ik besloten de meest gestelde vragen op mijn blog te beantwoorden. 

Maar je wordt toch niet meer ongesteld?

Dit is de meest gestelde vraag. Natuurlijk ben je niet ongesteld, maar er zijn een aantal uitzonderingen. Zo heb je Pseudo-menstruatie/spotting. Dit houd in dat de placenta HCG produceert en dit zorgt ervoor dat je eisprong en menstruatie stil liggen. Wanneer je lichaam weinig van dit hormoon produceert, kan er maandelijks een bloeding optreden zonder dat er een eisprong plaatsvindt. Hier kun je 9 maanden last van hebben. Doordat dit gebeurt kun je niet door hebben dat je zwanger bent.

Hoe kwam je er dan achter?

De vervolg vraag hierop is vaak hoe ik er dan achter kwam. Ik heb al jaren last van mijn darmen en het borrelt met regelmaat als een gek (TMI). Op een gegeven moment vond ik dat mijn darmen wel heel vreemd aan het borrelen waren en dat het ook wel hoog zat. Na een afspraak bij de huisarts kwam ik erachter dat het dan ook niet mijn darmen waren, maar een zwangerschap. Op dat moment wist ik ook direct dat ik al een hele tijd zwanger was.

Gebruikte je geen anti-conceptie?

Ja dat deed ik wel, ik was aan de pil. De pil geeft een kans van 0,01% op een zwangerschap en er moet iemand die 0,01% zijn. Nu had het bij mij nog wel een extra reden. De pil werkt niet wanneer je vlak na het innemen moet overgeven of diarree hebt. Met een kleine berekening kwam ik achter de oorzaak van een niet werkende pil.

Werd je dan niet dikker?

Vlak voor ik erachter kwam dat ik zwanger was trainde ik ongeveer 5 á 6 keer per week intensief op de dansschool. Ik kwam thuis te zitten met een oude blessure en werd geopereerd. Een korte periode heb ik niet echt beweging gehad doordat ik vervoerd werd in een rolstoel en verder niet veel kon. Logisch om dan aan te komen en niet direct te denken dat ik zwanger was. Vanaf het moment dat ik er achter kwam en het deelde met mensen werd het ook duidelijk dat ik zwanger was. Ons wondertje begon te groeien.

Dit waren mijn meest gestelde vragen van mijn eerste zwangerschap. Heb je nog meer vragen stel ze dan gerust.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Marijke

  Jeetje wat bijzonder om te lezen! Lijkt mij enorm schrikken als je er zo laat achter komt.

  16/08/2016 at 9:01 am
 • Reply Lilian

  Lijkt mij allemaal wel heftig als je er pas zo laat achter komt. De pil bied helaas geen voordelige bescherming, dat heb ik zelf ook ervaren.

  16/08/2016 at 11:22 am
 • Reply Jamila

  Hoi joyce
  Ik heb zo ook iets mee gemaakt alleen was ik veel verder namelijk op de dag van de bevalling ik had die dag erge buikpijn dacht zelf aan een blindedarm ontsteking ging toen ook na de dokter en die zei bent u meschien zwanger en ik zei dat kan niet want was vorigeweek ongesteld
  Hij ging dus aan mijn buikvoelen en toe was de verrassing zwanger van nummer 3 ja was al 2keer moeder heb mijn kindje nooit gevoeld ook niet veel aangekomen dus het bestaat wel ik heb hier het bewijs een zoon van nu 9jaar

  16/08/2016 at 4:30 pm
 • Reply Jessica

  Bijzonder om te lezen, maar wel ontzettend heftig. Maar wat heb je er een mooie man voor terug gekregen!

  19/08/2016 at 11:29 am
 • Leave a Reply