Happy momlife

cairn stones and body of water in distance
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Meer ontspannen leven leiden? Handige tips

Heb je het idee dat je altijd maar aan het rennen en vliegen bent, zonder dat iets ooit voor elkaar komt? Of heb je het gevoel dat je wordt geleefd? Dat is natuurlijk helemaal niet prettig. Neem de regie terug en kies voor een meer ontspannen leven! Deze tips helpen je op weg.

cairn stones and body of water in distance

Structuur en regelmaat

Hoewel de woorden structuur en regelmaat je misschien niet meteen aan ontspanning doen denken, is er weldegelijk een verband. Door gestructureerd te leven, kom je aan meer ontspanning toe. Zorg dus dat je de zaken goed op orde hebt: dit is eigenlijk een stabiele basis om na te streven. Ga rond hetzelfde tijdstip naar bed en sta dagelijks op hetzelfde moment weer op. Maak een ochtendroutine eigen. Of je nu eerst ontbijt of eerst doucht, dat maakt niet veel uit – het is maar net wat voor jou werkt. Op die manier creëer je regelmaat: een dagelijkse routine helpt hier enorm bij. Het zit ‘m bijvoorbeeld ook in boodschappen halen, doe dit het liefst op een vast moment in de week. Boodschappen online bestellen is nog wel praktischer, om tijd te besparen. Werk met een overzichtelijke boodschappenlijst. Hier staan alle benodigdheden op, van dagelijkse ingrediënten tot lekkers voor het weekend. Denk bijvoorbeeld ook aan wijn kopen. Sport je graag? Ook dit kun je op een vast moment doen. Zo ga je wat meer leven op de automatische piloot, wat rust in je hoofd geeft.

Tijd voor plezier

Veel mensen maken maar weinig tijd vrij voor plezier beleven. En dat is zonde! Eerlijk is eerlijk, er is toch niets leuker dan lekker vaak plezier maken? Maak tijd vrij voor hobby’s, afspreken met vrienden of gewoon hangen op de bank. Ga regelmatig de deur uit, naar een concert of theatervoorstelling bijvoorbeeld. Cultuur biedt namelijk veel ontspanning. Of ga de natuur in: maak een lange strandwandeling of fiets door het bos. Trakteer jezelf op lekker eten en drinken. Kook een uitgebreid diner, en drink er tijdens de bereiding een goed glas Pinot Grigio bij. Plezier beleven kan eigenlijk heel simpel zijn, maar je moet er maar net even aan denken én er tijd voor vrij maken – in het huidige drukke bestaan.

Gezond leven

Door aan je gezondheid te denken, leef je relaxter. Beeld het je maar eens in: je voelt je veel prettiger als je genoeg slaapt, gezond eet en zo min mogelijk stress ervaart. Dit is dus een mooi uitgangspunt. Probeer daarbij ook genoeg te bewegen, want dit brengt je lichaam tot rust. Je hoeft niet meteen voor een intensieve workout te kiezen: ook wandelen of fietsen is al hartstikke goed.

Legere agenda

Is jouw agenda standaard bomvol? Alleen het idee aan alles wat je nog moet doen, levert je al stress op. En er is geen ruimte meer voor onverwachte momenten – die gegarandeerd op je pad komen gedurende de week. Houd je agenda dus liever wat leger, want dat zorgt ook voor meer ruimte in je hoofd.

Doen waar je blij van wordt

Sta eens op kritische wijze stil bij je leven. Doe je wel echt wat je gelukkig maakt? Qua werk, maar net zo goed qua invulling van vrije tijd en qua mensen om je heen. Als het antwoord ‘nee’ luidt (op welk vlak dan ook), is het tijd om je leven te veranderen. Dat is natuurlijk een enorm spannende stap! Maar een ontspannen leven leiden, is kiezen voor een leven waar jij blij van wordt. Misschien wil je wel een nieuwe carrièrestap maken: onderzoek in ieder geval wat de mogelijkheden zijn. Door klein te beginnen, maak je zoiets behapbaar. En durf natuurlijk ook groots te dromen! Het is jouw leven – je kunt er maar beter het beste van maken.

Het is echt mogelijk, een relaxter leven leiden. Maar je moet hier wel zelf actieve en bewuste stappen in zetten. Het gebeurt immers niet zomaar! Durf die stappen te nemen, om meer tot jezelf te komen.

Facebook Comments

Share this post