Happy momlife

img_5595
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Meer licht en ruimte met een dakkapel

Vorig jaar hebben wij onze zolder verbouwd om er voor te zorgen dat onze zoon de ruimte heeft om zicht terug te trekken. Dit is echt heel tof geworden en echt een fijne puber plek geworden. Een plek om met lego te bouwen, met leger poppetjes te spelen, series te kijken die zijn zusjes nog niet mogen zijn en ga zo maar door. Toch mis ik iets aan onze zolder en dat is voornamelijk licht.

Ik zou dolgraag wat extra licht willen in het zogenoemde puberhok. Doordat de kleuren op zijn kamer al heel donker zijn is het heel snel donker op zijn kamer, waardoor hij vaak zijn lamp aan heeft staan. Ik denk dat wij hier verandering in kunnen brengen door een dakkapel aanschaffen. Het geeft namelijk veel meer licht en ruimte en daarnaast vind ik een dakkapel ook erg gezellig staan. Het maakt een zolder meer een zolderkamer. Om het netjes af te werken moet je ook nog dakdekkers inhuren.

Wat zijn de voordelen van een dakkapel?

  • Een dakkapel zorgt voor meer ruimte – Met een dakkapel zorg je voor een hogere loopruimte, waardoor uiteindelijk meer ruimte in je huis hebt.
  • Meer licht door ramen in je dakkapel – Een dakkapel is groter en brengt meer licht naar binnen dan een dakraam. Hier komt amper licht door naar binnen. Dat brengt mij direct bij het volgende punt:
  • Energie besparend – huh? Hoe dan? Nou dat ga ik je uitleggen. Onze zoon slaapt nu op zolder en speelt daar ook veel met zijn lego. Doordat wij maar één raam hebben is het er vrij snel donker. Hierdoor staat eigenlijk heel vaak de lamp op zijn kamer aan, terwijl het op de andere kamers helemaal niet nodig is. Daarnaast kan de kamer ook warmer worden wanneer er een dakkapel opzit, er komt dan meer zonlicht binnen en zonlicht zorgt natuurlijk voor warmte.
  • Beter en meer uitzicht vanaf zolder – Wij kunnen nu niet echt uit ons zolderraam kijken, wanneer er een dakkapel geplaatst wordt kunnen wij meer zien en ook lekker naar buiten kijken vanaf de zolderkamer. Ik vind het heelrijk om even lekker uit het raam te loeren.

Onze plannen voor de zolder

Voor ons zit er op dit moment geen dakkapel in, maar in de toekomst misschien wel. Wel moeten wij nog een stuk van de zolder aanpakken. Aan de voorkant van de zolder moeten wij nog een een vloer leggen en daarna kan het afwerken daar beginnen. Wij willen op zolder aan de ene kant een hoekje voor het wasgoed, zodat dit niet meer in de badkamer hoeft te staan. En aan de andere kant willen wij opberg ruimte maken. Voor bijvoorbeeld winterspullen die wij niet nodig hebben of zomer spullen die wij niet nodig hebben. Het enige nadeel bij dit stuk is, is dat er geen natuurlijk licht is. Dit kan in de toekomst opgelost worden door de een dakkapel.

Hebben jullie een dakkapel op zolder?

Facebook Comments

Share this post