zwanger

Meer energie tijdens je zwangerschap

Deze zwangerschap heb ik vaker in bed gelegen dan tijdens mijn andere zwangerschappen. Ik heb ‘s middags moeite met mijn ogen openhouden. Dit is een combinatie van zwanger zijn en mijn medicatie. Ik besloot op zoek te gaan naar manieren waarop ik meer energie overhield over dag zonder dat ik ‘s middag standaard een dutje hoef te doen. 

Fruit sapjes 

De eerste weken van mijn zwangerschap moest ik er niet aan denken. Jus ‘d orange, smoothies etc. Inmiddels race ik dagelijks naar de winkel om een fles verse jus d’ orange te halen. Dit blijkt een typisch zwangerschapstrekje. Van fruit suikers kun je lekker opknappen. Dit kan natuurlijk door een smoothie, maar ook door een bakje ananas bijvoorbeeld of een bak aardbeien (<- favoriet!)

Naar buiten 

Voel je je futloos? Dan kan een wandeling buiten je goed doen. Ik combineer het graag met bovenstaande haha! Even een fles jus d’ orange halen haha! Of gewoon er even op uit samen met Sofie en Aron (als hij vrij is). Op de dagen dat ik dit niet doe merk ik dat ik een stuk vermoeider ben. En ook wanneer ik al denk van meh ik ben te moe probeer ik toch een wandeling te doen. Juist door dan door te zetten krijg ik mijn energie weer een beetje terug.

Slaap

Trek ik het echt niet? Dan geef ik echt wel toe aan mijn vermoeidheid. Er groeit een mensje in mij die mij (haast letterlijk) opvreet. Daardoor kan een dutje op zijn tijd echt wel goed zijn. Wel kies ik er dan liever voor om op bed te gaan in plaats van op de bank te liggen. Ik rust dan beter uit.

Gezond eten 

Ik probeer goed op te letten wat ik naar binnen werk tijdens mijn zwangerschap, maar ik ben niet gemaakt voor gezond eten als er een mini mensje in mij groeit, haha! Het liefst zit ik elke dag bij de snackbar om patat te halen, maar dit kan natuurlijk niet. Door fruit, en worteltjes en andere rauwkorst overdag te combineren hoop ik wel voldoende vitamines binnen te krijgen.

Je hoofd leegmaken 

Ik merk dat ik tijdens de zwangerschap veel bezig ben met an alles en nog wat. Dingen waar je eigenlijk niet mee bezig moet zijn vlak voor het slapen. Tegenwoordig lees ik een aantal bladzijdes uit een boek voordat ik ga slapen. Ik kies bewust voor een chicklit zodat de stof in het boek mij niet wakker gaat houden. Lang leve realistische dromen haha!

Dit zijn mijn tips voor meer energie tijdens je zwangerschap, heb jij nog tips? 

Afbeelding via shutterstock

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Jodi - liefthuis

  Ik neem nu ook weer iedere ochtend Floradix. Is homeopatisch maar kreeg ik vorige zeangerschap aangeraden en het werkt echt.

  12/03/2017 at 10:19 am
  • Reply admin

   Floradix werkt bij mij niet. Mijn ijzer is namelijk boven gemiddeld voor een zwangere vrouw en mijn lichaam neemt dan extra ijzer niet op.

   13/03/2017 at 9:19 am
 • Reply Jessica

  Ik hoop dat nu het beter weer wordt je ook wat meer energie krijgt!

  12/03/2017 at 2:38 pm
 • Reply Angela - Mama met passie

  Goede tips! Hier net als Jodi weer aan de Floradix!

  13/03/2017 at 8:58 am
  • Reply admin

   Floradix werkt bij mij niet. Mijn ijzer is namelijk boven gemiddeld voor een zwangere vrouw en mijn lichaam neemt dan extra ijzer niet op.

   13/03/2017 at 9:19 am

  Leave a Reply