Happy momlife

computer desk laptop stethoscope
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Medisch onderzoek zonder doktersverwijzing

Ervaar jij geen lichamelijke ongemakken? Maar zou je simpelweg preventief je gezondheid willen laten checken? Dat kan! Je kunt wanneer het jou uitkomt preventief medisch onderzoek laten verrichten. Je hoeft niet langdurig te wachten totdat je terecht kunt en ook een doktersverwijzing is niet nodig. Dit in tegenstelling tot de reguliere gezondheidszorg waar doktersverwijzingen wel noodzakelijk zijn. Preventief medisch onderzoek is dus toegankelijker omdat lange wachttijden en verwijzingen niet aan de orde zijn.

computer desk laptop stethoscope

Hoe gezond is jouw lichaam?

Men waant zich doorgaans volledig gezond als hij of zij geen lichamelijke ongemakken ervaart. Maar eventuele symptomen zijn niet altijd leidend als het om de staat van je gezondheid gaat. Je kunt namelijk ook bepaalde dingen onder de leden hebben die zich (nog) niet uiten. Ben jij benieuwd of er in jouw lichaam aandoeningen en/of risicofactoren te vinden zijn? Laat jouw gezondheid dan preventief checken. Kies voor een body scan en krijg inzicht in jouw gezondheid. Middels diverse medische onderzoeken kan er een goed beeld van jouw gezondheid worden verkregen. Van MRI scans tot dermatologisch- en cardiologisch onderzoek. Er zijn diverse onderzoeksmethoden voor handen. 

MRI scan van het hoofd

Een medisch onderzoek kun je zien als een instrument waarmee jouw gezondheid in kaart wordt gebracht. Een onderzoek kan veelzeggend zijn, maar het is niet volledig waterdicht. Toch is het laten uitvoeren van een bodyscan slim. Veel risicofactoren of aandoeningen kunnen zo vroegtijdig worden opgespoord of worden uitgesloten. Je kunt ook wel stellen dat preventief medisch onderzoek zorgt voor antwoorden, rust en duidelijkheid. Wil je bijvoorbeeld weten hoe gezond jouw hersenen zijn? Wil je er zeker van zijn dat er zich niets geks in jouw hersenen afspeelt? Laat dan een MRI scan hersenen uitvoeren en krijg inzicht in de gezondheid van jouw hersenen. Geen enkel onderzoek is honderd procent waterdicht. Maar een MRI scan blijkt wel een hele betrouwbare en effectieve onderzoeksmethode te zijn. 

Andere beschikbare medische onderzoeken

Een MRI scan is een radiologisch onderzoek dat vaak wordt ingezet. En dat is uiteraard niet zomaar het geval. Dit heeft alles te maken met de effectiviteit van het onderzoek. Met een MRI scan kan een heel nauwkeurig beeld van een lichaamsdeel worden verkregen. Het is daarmee goed te verklaren dat een MRI scan vaak wordt ingezet. Overigens is de MRI scan niet de enige effectieve medische onderzoeksmethode. Ook een bloedonderzoek kan heel verhelderend zijn. In het bloed zijn namelijk tal van verschillende aspecten zichtbaar. Van hormonen en vitamines tot ontstekingswaarden. Je bloed kan jou veel vertellen over jouw algehele gezondheid. Welk medische onderzoek wil jij laten uitvoeren?

Facebook Comments

Share this post