Marmer tulband

Mmm dit koude gure weer vraag toch echt om lekkere baksels hé? Ik vind het heerlijk om met dit weer de keuken in te duiken,…

Mmm dit koude gure weer vraag toch echt om lekkere baksels hé? Ik vind het heerlijk om met dit weer de keuken in te duiken, daarnaast werkt het voor mij ook nog eens super therapeutisch. Ik maakte een lekkere marmer tulband. De bedoeling was dat de smaken meer door elkaar heen liepen, maar het werd een half om half tulband haha! Niet minder lekker daardoor.

Marmer Cake

Equipment

  • tulband vorm

Ingrediënten
  

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 75 gr pure chocolade
  • 1 eetl cacao
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 250 gr boter + om in te vetten
  • Poedersuiker om te garneren

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 160 graden.
  • Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker met een elektrische mixer romig.
  • Voeg één voor één de eieren toe en mix deze er door heen. Voeg het bakmeel toe en schep deze met een lepel of spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag in 2 delen ( in 2 verschillende kommen)
  • Smelt de chocolade au bain marie en roer deze samen met het cacaopoeder door een van de delen beslag tot een egale bruine massa.
  • Vet de tulbandvorm in met wat boter of bakspray.
  • Schep het witte beslag er in en verdeel daarna het bruine beslag er over.
  • Zet de cake ongeveer 60 minuten in de oven.
  • Controleer met een sateprikker of hij er schoon uit komt.
  • Laat de cake 15 min afkoelen in de vorm en keer hem daarna voorzichtig om. Afkoelen is echt belangrijk, want anders komt hij er misschien niet in één geheel uit.
  • Laat het helemaal afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept