Happy momlife

Free solar energy for home
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

manieren om geld te besparen op energie

Momenteel voelt bijna iedereen het wel en zitten er veel mensen in de kou. Naast dat de prijzen belachelijk hoog zijn, is er ook nog genoeg wat je zelf kunt doen om te besparen op je kosten. Soms zijn het kleine dingen, stekkers eruit of lampen uit doen. Maar er zijn soms ook investeringen nodig om op lange termijn te besparen op je kosten. Ik deel een paar tips om te besparen op je energie rekening.

Free solar energy for home

Vervang je CV ketel

Geld besparen kan soms betekenen dat je moet investeren. Veel mensen beginnen met het plaatsen van zonnepanelen, maar ook door bestaande dingen te vervangen kun je ook besparen op je energie. Om te verduurzamen kun je eens kijken naar je CV-ketel, door deze te vervangen door een HR(E) ketel kun je geld besparen. CVkoopjes heeft cv-ketels in haar assortiment en zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Gebruik zonne-energie

Dit is natuurlijk een flinke voor de hand liggende oplossing. Steeds meer mensen hebben zonnepanelen op hun dak en in mijn geval was het ook nog eens heel gunstig en heb ik er flink wat geld mee kunnen besparen.

Gebruik energiezuinige apparaten

Iedereen moet wel eens een huishoudelijk apparaat vervangen. Mocht je er eentje moeten vervangen dan kun je het best op zoek gaan naar de meest energiezuinige variant. Het is wel zo dat zuinige apparaten vaak een stuk duurder zijn, maar ze leveren je uiteindelijk ook weer geld op. Ik heb de wasmachine en vaatwasser moeten vervangen en dit was in mijn portemonnee zeer gunstig. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde apparaten minder te gebruiken. Ik heb een warmtepomp droger, maar het is natuurlijk veel beter om alles op rekjes te hangen, vooral wanneer de zon schijnt.

Voorkom sluipverbruik

Veel apparaten verbruiken nog steeds energie als ze in stand-by staan. Bij de meeste apparaten kun je goed zien wanneer ze stand-by staan, je ziet dan vaak een lampje branden. Of een telefoonlader die warm wordt bijvoorbeeld. Trek eens wat vaker de stekkers uit het stopcontact. De beste manier hiervoor is een stekkerdoos met een schakelaar. Daarmee schakel je in één keer alle apparaten uit die in de stekkerdoos zitten.

Vervang je lampen

Gebruik jij nog gloeilampen of halogeenlampen? Goed plan om ze te gaan vervangen voor LED lampen. Ze zijn in aanschaf iets duurder, maar dit verdien je snel terug. Een LED lamp is 85% zuiniger dan een gloeilamp en wel 75% zuiniger dan een halogeenlamp. Daarnaast is de levensloop van een LED lamp veel langer, waardoor je veel geld kunt gaan besparen. Denk er daarnaast ook aan om de lampen in huis uit te doen in de ruimtes waar je niet bent, het is zonde als ze aan staan.

Facebook Comments

Share this post