Zodra Sinterklaas in het land is, of eigenijk ervoor al, vliegen de mandarijnen erdoor hier in huis. Het hoort echt bij de tijd van het jaar. Daarom kon ik het niet laten om een lekkere taart te maken met mandarijnen. In combinatie met kruidnoten echt heerlijk! Ik maakte een Mandarijn pepernoten cheesecake, een lekkere frisse taart.
kruidnoten mandarijn cheesecake
Ingrediënten
- Verwarm de oven voor op 120 graden
- Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier
- Doe de kruidnoten in een theedoek en sla deze fijn met een deegroller ook een leuk klusje voor je kleine om te doen
- Smelt in een sauspannetje. Wanneer dit volledig gesmolten is voeg je de kruidnoten kruimels toe en meng je het goed door elkaar
- Verdeel het mengsel van boter en kruidnoten kruimels over de bodem van je bakvorm en druk dit aan met de achterkant van een lepel. Zet dit nu in de koelkast
- Meng in een kom met een mixer de monchou bloem, suiker, creme fraiche, vanille extract en eieren tot een glad mengsel
- Was de mandarijnen en rasp de schil van drie mandarijnen. Voeg dit toe aan het monchou mengsel
- Knijp een andere mandarijn volledig uit en voeg dit ook toe aan mengsel. Meng het allemaal nog even goed door elkaar
- Haal de bakvorm uit de koelkast en voeg het mengsel toe aan de bakvorm. Strijk dit glad en zet het geheel in de oven.
- Bak het in de oven op 120 graden 1,5 uur. Zet dan de oven uit en laat hem nog even afkoelen
- Zet hem daarna nog zo’n 2 uurtjes in de koelkast. Na die twee uren kun je hem decoreren
- Ik begon in het midden met het leggen van partjes mandarijnen en sloot af met een ring van kruidnoten.