#mamawordtfit

# mamawordtfit | Weightwatchers update 1

Vorige week vertelde ik al dat ik ben begonnen met Weightwatchers. Inmiddels ben ik twee weken bezig en zit het ritme er aardig in. Ik had verwacht dat het lastig zou gaan worden met die punten enzo. Maar dankzij de app is het heel makkelijk bij te houden en kom ik bijna dagelijks wel aan mijn dagtotaal. 

Ik eet alles

Eigenlijk heb ik qua eten weinig verandert. Bij weightwatchers mag je namelijk alles gewoon eten. Ik voer elke ochtend mijn avond eten in zodat ik weet hoeveel punten ik overdag nog kan gebruiken. De eerste week deed ik dit niet en toen hield ik ‘s avonds punten over. Dit is volgens het weightwatchers concept niet de bedoelingen. Nu ik het elke ochtend alvast invoer kan ik bepalen wat ik als lunch neem en als tussendoortjes. Ik probeer gezonde keuzes te maken,  maar ik ben ook een mens en ontkom er niet aan om af en toe eens iets te snacken. Gelukkig kan en mag dit allemaal. Je leert ook steeds beter welke snacks een goede keus zijn.

Het resultaat

Ik ben nu 2 weken verder en ik kan zeggen dat het concept tot dusver werkt. Toen ik begon woog ik 80,1 en na de eerste week zat ik onder de 80 kilo. Ik woog vorige week namelijk 79,2. Gisteren heb ik mij weer gewogen en toen ik op de weegschaal stond gaf hij weer een kilo minder aan. 78 kg om precies te zijn. Ik ben nu in 2 weken tijd 2.1 kg afgevallen en dit vind ik een mooi resultaat. Helemaal omdat ik in mijn welbekende feestweek zit en ik dan altijd zwaarder weeg. Het werkt en ik ben sommige dagen niet eens heel streng geweest.

Bewegen

Naast het leten op mijn eten wilde ik ook meer gaan bewegen. Afgelopen week is het er niet van gekomen, maar maandag ga ik mijn eerste steps les volgen op de sportschool. Daarnaast wil ik woensdag cardio gaan doen en probeer ik natuurlijk in beweging te blijven door veel te wandelen.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply Kim

  Super goed!

  24/01/2016 at 6:32 am
 • Reply Milou

  Mooi resultaat voor de eerste 2 weken! Ga zo door 😀

  24/01/2016 at 7:22 am
 • Reply Linda

  “Ik weeg zwaarder in mn feestweek” zoo herkenbaar hahaha
  Ga zo door!

  24/01/2016 at 8:50 am
 • Reply Nicole

  Dat gaat goed dus!! Ik vind het zelf echt heel lastig om aan al mijn punten te komen. Ik houd soms bijna de helft over!

  24/01/2016 at 8:59 am
 • Reply Miranda

  Wat een mooi resultaat. Goed gedaan!:)

  24/01/2016 at 9:18 am
 • Reply Rosanne

  Mooi resultaat na de eerste twee weken!
  Ga zo door!

  24/01/2016 at 12:08 pm
 • Reply Nathalie

  Netjes!! Veel succes 🙂

  24/01/2016 at 8:54 pm
 • Reply Melissa

  Zo hé dat gaat goed! Het is dan ook een top programma van Weight Watchers 🙂 Dat plannen werkt bij mij ook het beste, alhoewel dat ook het eerste is wat erbij in schiet en I can tell; dan gaat het meteen weer mis!

  29/01/2016 at 12:13 pm
 • Leave a Reply