#mamawordtfit

# mamawordtfit | Thuis sporten of naar de sportschool?

Vorige week kondigde ik al aan dat ik bezig ga om weer fit te worden. Niet alleen fit, maar ook een paar kilo’s afvallen. Afvallen gaat natuurlijk niet vanzelf en daar moet wat voor gebeuren. Je kunt vanuit huis sporten, maar een sportschool is ook mogelijk. In dit blog denk ik na over de keuze om naar de sportschool te gaan of vanuit huis te gaan sporten. 

Thuis sporten

Mijn eerste voorkeur gaat naar sporten van uit huis. Waarom? Ik kan zelf bepalen wanneer ik dit ga doen en ik hoef er geen rekening te houden met dat Robert moet voetballen. Ik kan het gewoon doen wanneer hij weg is, of thuis is. Klinkt goed toch? Er staan genoeg sport video’s op youtube, zoals blogilates. Het nadeel? Dat is dat ik echt discipline moet hebben. En dit nu het gene waar ik niet zo heel goed in ben. Ook kun je vanuit huis natuurlijk hardlopen. Hardlopen heb ik gedaan na mijn eerste miskraam en ik vond het heerlijk om dit te doen. Mijn hoofd werd leeg en het was heerlijk rustig. Ik ging hier een stukje verder op een lange weg op en neer en had dan 4 km in de benen. Niet motiverend om het in mijn eentje te doen dus ik hield het niet vol.

Vandaag (gisteren voor jullie) hadden wij samen met onze vriendengroep een zaalvoetbal wedstrijd en wij als meiden deden ook mee. Een lachertje echt waar, maar het was gezellig! In juni is er weer een wedstrijd, dan op het veld en doen wij weer mee. Wij besloten dan ook om voor die tijd te gaan hardlopen. En wij beginnen aanstaande vrijdag! Ha die keuze is deels alvast gemaakt.

De sportschool

De tweede optie is de sportschool. Een prima keus, maar ik ben vaak niet gemotiveerd genoeg. Heel slecht voor iemand die fit wil worden. Plus ik vind een sportschool vaak te duur. Ik heb ongeveer 1 keer per week de tijd om naar de sportschool te gaan en ik vind €30,- dan te veel geld. Toch wil ik komende week bezoekje brengen aan de sportschool, om te kijken hoe het is bij de sportschool van mijn keus.

Het aanbod aan groepslessen vind ik ook erg belangrijk. Ik heb daarop dan ook de sportschool uitgekozen. De sportschool die ik nu op het oog heb heeft lessen als Club Joy Steps, Zumba Latin moves en  Club Joy Challenge. Cardio ben ik zelf niet zo van, omdat ik het afstellen van het apparatuur lastig vind en ik kan nooit goed inschatten hoeveel ik moet doen op een bepaald apparaat. De sportschool waar ik wil gaan kijken heeft een speciaal systeem waarbij alles met een card werkt. Klinkt prettig toch?

Eigenlijk ben ik er nog niet uit en wil ik beide gaan proberen. Komende week wil ik een afspraak maken bij de sportschool om daar eens te proberen hoe dat is. En natuurlijk aanstaande vrijdag naar de sportschool. Binnenkort kom ik op mijn blog terug op mijn keuze. Volgende week ga ik mij verdiepen in de wereld van diëten. 

Sport jij ook? Zo ja doe je dit op de sportschool of vanuit huis?

Meer updates volgen van # mamawordtfit? Dat kan! Op social media zal ik gaan update met de #mamawordtfit.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

11 Comments

 • Reply Charlotte

  Ik ben ook maar begonnen met thuis te sporten. Sta er een beetje hetzelfde in als jij, heb ook weinig motivatie, maar nu is de knop gewoon echt om. Al lijkt de sportschool me wel beter, omdat je dan echt begeleiding krijgt en nu weet je niet zeker of je de oefeningen ook echt goed doet

  10/01/2016 at 6:39 am
 • Reply Josan

  Goed zo Joyce. Ik heb al op de website gekeken van de plaatselijke sportschool… Gna Gna dus ik ben goed bezig (kuch)

  10/01/2016 at 6:40 am
 • Reply Lilian

  Haha ik snap wat je bedoelt met geen motivatie, ik ken dat! Wij hebben geen geld voor de sportschool en bent dan verplicht om thuis te sporten. Ik wil niet zozeer afvallen maar zorg dat ik in de week genoeg loop. Wij hebben geen auto dus waar we ook gaan en staan gaan we bijna overal lopend heen.

  10/01/2016 at 7:32 am
 • Reply Kim_xazoe

  Goed dat je bezig bent met een afweging maken! Ik denk dat het beste is om het allebei een tijdje te proberen. Meestal kun je bij een sportschool binnen 30 dagen opzeggen dus dan is 2 weekjes uitproberen best haalbaar.. Ik heb zelf een heel scala aan dingen geprobeerd en uiteindelijk doe ik nu fitness (krachttraining) bij een sportschool op momenten dat het mij uitkomt. Succes!

  10/01/2016 at 7:55 am
 • Reply Simone

  Ik ben ook zo iemand die de discipline niet op kan brengen naar de sportschool te gaan. Ik nam me voor yoga en zumba vanuit huis te doen. Komt er ook niet van. Ik ga wel naar dansles samen met mijn zus. Dat werkt nog enigszins als stok achter de deur als er iemand met je mee gaat.

  10/01/2016 at 8:28 am
 • Reply Sas

  Ik ben dit jaar begonnen met thuis sporten. Moet alleen nog even kijken wat een handige indeling is om het te doen. Volgende week weer mee aan de bak!

  10/01/2016 at 8:47 am
 • Reply Shana

  Leuke post! Voor cardio moet je niet veel weten hoor, 30-45 min op de loopband wandelen is al goed genoeg! Zet hem op een redelijke helling (4-6) en op een goede pas (5kmu) en je zal al snel beginnen zweten!
  Verder zijn er genoeg hoge intensiteit workouts die je met minimaal aan materiaal en met je eigen lichaamsgewicht kan doen, en dat vaak maar voor 30 minuten! Zweten gegarandeerd! (Zoek Kayla Itsines maar eens op, dit is een mooi voorbeeld voor zulke workouts. Ze heeft ook gratis workouts op haar blog staan)

  Verder is alles gewoon gewoonte! Eens je een routine hebt gevonden gaat het erg vlot!

  10/01/2016 at 11:39 am
 • Reply Jodi

  Pffff precies mijn dilemma. Zou graag sporten, maar de discipline en ook het doorzetten/ afmaken van een oefening is dan lastiger.

  10/01/2016 at 3:43 pm
 • Reply Natas

  Ik ben met gezond eten en veel bewegen in de vorm van fietsen en wandelen al veel te veel afgevallen. Geen suiker, snelle koolhydraten, gluten en melkproducten en er gaat ee n wereld voor je open! Succes!

  10/01/2016 at 10:02 pm
 • Reply Lisette

  Wat goed dat je weer gaat sporten! Heb zelf voor de sportschool gekozen, omdat daar een zwembad, sauna en groepslessen bij in zitten. Bovendien is het abonnement zo duur dat ik het als knieperd echt niet kan maken niet 2 tot 3x per week te gaan. Mijn zuinigheid is dus mijn sportmotivatie Maar ik snap dat het met 2 kinderen een ander verhaal is, dan ben je wat minder vrij in je eigen tijd indelen. Wat je ook kiest, ik hoop dat je er blij en gezond van wordt!

  Liefs Lis

  11/01/2016 at 7:58 am
 • Reply Angela | Great Body & Skin

  Thuis is wel makkelijker, maar in de sportschool heb je tenminste nog het sociale. Vind ik wel fijn!

  19/01/2016 at 8:31 pm
 • Leave a Reply