Happy momlife

shutterstock_596317364
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Mama op dierendag mag je geen vlees eten

Het is dinsdagochtend, vroeg en Aron komt naast mij staan. Hij vertelt wat dingen en opeens begint hij over dierendag op 4 oktober. Hij vertelt dat het “Eet Geen Dierendag” is en vraagt of ik iets wil maken zonder vlees. Aangezien wij de laatste tijd de helft van de week vegetarisch eten vind ik dit geen probleem om te doen. Wij doen dit jaar mee aan Eet Geen Dierendag, opgezet door Wakker Dier. 

Dierendag is de dag waarop je de dieren even in het zonnetje mag zetten. Sinds een tijdje zijn wij meer bewust bezig met het eten van vlees een de meeste dagen van de week eten wij vegetarisch. Dit doen wij ten eerste, omdat ik van mening ben dat iedere dag vlees niet gezond is en daarbij is het eten van minder vlees beter voor mens en dier en het milieu. Wakker Dier heeft dierendag omgedoopt tot Eet Geen Dierendag een mooie dag om met heel Nederland (of in ieder geval) zoveel mogelijk Nederlanders iets te eten zonder vlees. Een goede manier om dierendag tot een echt diervriendelijke dag te maken. Je kunt je aanmelden voor een facebook evenement om zo nog meer mensen te inspireren en als je je aanmeldt via de website krijg je ook nog eens een lekker menu toegestuurd.

Wat gaan wij eten? 

Ik heb samen met de kinderen overlegd wat wij die dag gaan eten. Zo staan ook de kinderen even stil bij wat wij die dag gaan doen. (vind ik zelf altijd wel fijn). De kinderen kozen voor chipjes oftewel een nachoschotel. Ik ga hem dus zonder vlees maken en ook zonder vleesvervangers. Ik zal veel gebruik maken van bonen en ik hoop dat ie net zo lekker wordt als anders. Mocht dit zo zijn dan zal ik hem ook zeker delen op de site.

Ik vind het mooi dat Aron hier over begon. Waarschijnlijk heeft ie er iets over gehoord op school. Ik vind dat kinderen bewust mogen zijn van wat ze eten en dat vlees niet perse nodig is om gezond te eten. Toen ik hem vroeg of hij op andere dagen wel vlees wilde eten begon hij wel te twijfelen. Ik ben dan ook benieuwd hoe het verder gaat.

Doen jullie ook mee? Laat jij ook morgen het vlees staan? 

Facebook Comments

Share this post