Taarten maken is stiekem het leukste wat ik kan doen. Het nadeel is alleen dat ik er dikke billen van krijg haha! Deze Malteser cheesecake is een dikke aanrader, hij is lekker maar wel heel erg machtig!
Malteser cheesecake
Ingrediënten
- 150 gram theebiscuitjes
- 75 gram roomboter
- 600 gram roomkaas
- 125 gram suiker
- 1 theelepel vanille
- 3 eieren
- 1 zak maltesers
- smelt chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed de bodem van een springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de vorm in met een beetje olie of panspray
- Verkruimel de koekjes en smelt ondertussen de boten in een pan.
- Schep de koekkruimels door de gesmolten boter. Meng dit goed door elkaar. Stort dit op de bodem van je springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel.
- Zet de springvorm in de koelkast
- Klop voor de vulling de roomkaas met de suiker tot een romig geheel. Voeg de vanille toe.
- Klop de eieren een voor een door de roomkaas. Klop het geheel tot een klontvrij beslag.
- Schep de helft van de Maltesers door het beslag en stort het beslag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Bak de cheesecake in het midden van de oven in 60 minuten gaar.
- Laat de taart afkoelen op het aanrecht en zet hem daarna minimaal 3 uur in de koelkast. Ik zet ze altijd een nachtje in de koelkast.
- smelt de chocolade en besprenkel de cheesecake hiermee. Strooi hier de gestampte maltesers overheen.