Happy momlife

shutterstock_618026519
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Makkelijke manieren om te sparen

Sparen met een klein budget kan lastig zijn, vaak heb je de middelen niet om grote hoeveelheden op je spaarrekening apart te zetten. Toch is het handig om altijd iets achter de hand te hebben voor bijvoorbeeld een apparaat dat stuk gaat of als je juist een speciaal doel hebben om te sparen. Wanneer sparen op je spaarrekening niet lukt kun je altijd nog op andere manieren sparen. Ik heb bijvoorbeeld een periode koopzegels gespaard, voor de feestdagen. Zo hadden de extra kosten geen inbreuk op ons normale budget en konden wij wat extra’s kopen. Ik deel mijn tips om te sparen. 

Lege flessen sparen 

Heb je voldoende ruimte om flessen neer te leggen? Dan kun je makkelijk je flessen opsparen en deze gebruiken om van te sparen. Wat je ook kunt doen is elke keer als je flessen inlevert het statiegeld dat je terug krijgt apart in een potje doen of een spaarpot waar je niet bij kunt. Wil je veel sparen moet je wel veel frisdrank drinken, haha! Maar alle beetjes helpen toch?

Koopzegels

Dit is een manier die ik zelf heb gebruikt, wij hebben dit lang gedaan, maar tegenwoordig gaan wij naar de Jumbo en hier hebben ze geen koopzegels. Tenminste niet bij ons filiaal. Omdat ik zo weinig nog bij de Albert Heijn kom ben ik gestopt met het sparen van koopzegels daar. Koopzegels zijn een mooie manier van sparen, je boodschappen worden iets duurder, maar je krijgt er ook wat voor terug. Bij een vol koopzegel boekje ontvang je namelijk een paar euro’s extra. Een mooie manier om te sparen toch?

Je maandelijkse energiebedrag hoger zetten 

Dit doen wij standaard, wij zetten het bedrag van onze energie hoger waardoor wij elk jaar een mooi bedrag terug ontvangen. Doordat je dit direct al meeneemt in je maandelijkse kosten merk je er eigenlijk niks van en aan het einde van het jaar (of in het begin van het jaar eigenlijk) ontvang je een mooi spaarpotje. Ik vergeet vaak dat wij dit doen en dat wij dus ieder jaar hier geld van terug ontvangen en dat is toch weer een mooie verrassing.

Spaarprogramma’s 

Je kunt online allerlei enquetes invullen waaronder die van euroclix. Hiermee beantwoord je wat vragen of koop je iets online via hen en krijg jij geld. Ook kun je geld verdienen door nieuwe leden aan te brengen. Als jij je aanmeldt via de volgende link: https://www.euroclix.nl/index?SRef=EmIfJ1838fnSwi7R dan krijg ik een bedrag en jij ook. Je kunt uit laten betalen vanaf 10 euro, maar bij meer krijg je extra percentages. Dit motiveert wel om het op te sparen voor je het uit laat betalen.

Heb jij nog tips om makkelijk te sparen?

Facebook Comments

Share this post