Happy momlife

shutterstock_1028107330
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Maart is Vega maand voor ons!

In onze omgeving zijn er weinig mensen die geen vlees eten. De meeste mensen eten elke dag vlees, maar daar stopten wij een paar jaren geleden al mee. Wij vonden het niet nodig om iedere dag verlees te eten en hoopte door minder vlees te eten een beetje bij te dragen aan het milieu. Wij aten eigenlijk altijd vlees omdat wij dachten dat het zo hoort. Daarnaast denk ik dat wij nog gezonder kunnen eten als wij vegetarisch eten. 

Wij gaan dus een hele maand vega eten. Wij gaan dus de hele maand maart geen vlees eten en minimaal vis eten (dit eten wij amper en willen we onze kinderen nog wel aanbieden ivm goede vetten). Op Pinterest heb ik een bord gemaakt met vegetarische recepten die ik de komende tijd wil proberen en ook op kitchenmom.nl zal ik in maart zoveel mogelijk vegetarische recepten delen. Wij gaan zoveel mogelijk eten met groente, maar zullen ook vlees vervangers, tofu en tempeh gebruiken. Ik heb al een heleboel peulvruchten in de kast liggen dus ook daar kan ik goed mee aan de slag.

Ook gaan wij vegetarische snacks uit proberen, wij zijn namelijk dol op onze patatjes met snack en ik ben benieuwd of er ook snacks zijn zonder vlees die heul erg lekker zijn. Dus mocht je tips hebben (geen kaassoufle die kennen wij wel) dan hoor ik het graag.

De kinderen doen ook mee, of nou ja eigenlijk kwam onze oudste met het idee om dit te gaan doen. Hij vond het namelijk zielig voor de dieren en tja geef hem eens ongelijk. Onze middelste eet al amper vlees, ze laat dit vaak staan en plukt het uit haar eten. Geen probleem voor die twee dus. De kleinste die eet in principe alles dus ook bij haar zal het wel goed komen en los lopen.

Ik ga de hele maand alles bij houden en op social media kunt je het allemaal volgen via #vegamaart. Heb je tips? Dan zijn ze hartstikke welkom! Lekker recepten? Ook welkom!

Facebook Comments

Share this post