Happy momlife

luchtballon traktatie
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Luchtballon traktatie

Is het tijd voor een feestje bij jullie thuis? En zoek je een gezonde traktatie? Dan is deze luchtballon traktatie misschien wel iets voor jou. Je kunt hem samen met je kinderen maken op een regenachtige middag, maar je kunt het natuurlijk ook zelf in elkaar zetten. Afgelopen week was Sofie jarig en deed ik wat inspiratie op voor haar traktatie. Ik had besloten dat ik op fruit wilde trakteren en kwam uit op luchtballonnen. 

Deze luchtballon traktatie is heel handig en je kunt er van alles in doen. Lekkere stukjes fruit, snoepjes of misschien wel een beetje popcorn. Mmm! De benodigdheden voor deze traktatie kun je overal wel kopen en dat maakt het heel handig! Je hebt het volgende nodig:

  • 1 ballon per kind
  • 3 of 4 rietjes per kind
  • Eén papieren bekertje per kind
  • Washi tape

Werkwijze

Eigenlijk is het niet nodig om uit te leggen denk ik? Je bevestigd de rietjes op het bekertje met de washi tape en blaast dan de ballon op die je er tussen verwerkt. Door de rietjes blijft de ballon klemmen. Voordat je ballon erop drukt doe je nog wat lekkers in het bekertje en je traktatie is klaar! Ik heb er allerlei soorten fruit in gedaan dat Sofie lekker vindt. Denk aan stukjes druif, aardbeien en galia meloen. Dit vinden de meeste kinderen gelukkig ook erg lekker. Je kunt er ook nog een vorkje bij doen als je fruit eet, dit scheelt een beetje geklieder met het fruit haha!

De komende tijd zal ik alle traktaties die ik al heb geprobeerd en al eens gemaakt heb ook delen. Je kunt ze makkelijk terug vinden via deze link. Ook heb ik op pinterest een bord gemaakt waar ik inspiratie op pin voor als ik weer een keertje een traktatie moet/mag bedenken. Je kunt dit bord ook volgen voor de nodige inspiratie. 

Facebook Comments

Share this post