Het is weer wat kouder aan het worden en voor mij betekent dit vaak dat mijn slowcooker weer met grote regelmaat aan staat. Onlangs maakte ik een heerlijke Lo Mein met varkensvlees. Een gerecht met noedels, veel groente en een beetje vlees in een lekker sausje. Het recept heb ik voor jullie uitgewerkt! Gisteren maakten wij ook weer eens de hutspot uit de slowcooker ook een dikke aanrader!
Ingrediënten
- 800 hamlappen
- 400 gram broccoli
- 2 wortels julienne gesneden
- 200 gram sperziebonen
- 1 pak Noodles
- 1 doosje champignons in plakjes gesneden
Voor de saus:
- 120 ml soya saus
- 3 tenen knoflook gehakt of gebruik net als ik knoflookpoeder
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel oyster sauce
- 1 eetlepel verse gember gehakt
- 1 theelepel sesam olie
Instructies
- Mix alle ingrediënten voor de saus door elkaar en doe dit alvast in de slowcooker
- Snijd het vlees nu in blokjes en voeg dit toe aan de saus. Meng dit in de pan met de saus. Voeg ook de champignons en de wortel toe.
- Zet de slowcooker aan voor 8 uur op low of 4 uur op high
- Voeg nu de overige groentes toe en zet de slowcooker nog 30 minuten aan op high
- Kook nu de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat dit goed uitlekken.
- Leg nu een schep noodles op een bord met daar bovenop een laag van het saus. Eet smakelijk!