Dit recept is echt heel goedkoop en daarnaast ook nog eens erg voedzaam! Ik heb het over rode linzensoep, naast pompoensoep mijn favoriet! Met dit recept kwam ik uit op €1,31! En dat is natuurlijk echt geen geld. Je kunt er dan nog voor kiezen om er een broodje of een soepstengel bij te serveren bijvoorbeeld. Wij kiezen meestal voor een doosje soepstengels er bij en dan kom je uit op €1,72! Nog steeds geen geld dus. Ik ga je snel meer vertellen over dit gerecht.


linzensoep
Ingrediënten
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 ui
- 1 aardappel
- 1 wortel
- 2 groente bouillon blokjes
- 1 blikje tomatenpuree 140 gram
- 200 gram linzensoep
Instructies
- Was de linzen onder koud stromend water en laat het goed uitlekken.
- Schil de aardappel en de wortel en snijd dit in blokjes. Snipper nu ook de ui.
- Verhit een eetlepel olie op matig vuur in een (soep)pan en fruit hierin de ui, wortel en knoflookpoeder voor zo’n 4 minuten
- Voeg nu de tomatenpuree toe en de paprikapoeder en bak dit 1 minuut mee
- Voeg nu 1.5 liter water toe samen met de bouillonblokjes, linzen en de aardappel. Breng dit aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en laat de soep zo’n 25 minuten zachtjes koken. Kijk of de aardappel en linzen gaar zijn.
- Pureer de soep, ik doe het altijd in onze blender, maar het kan ook met een staafmixer. Je hoeft linzensoep trouwens niet te pureren, maar wij vinden dit wel lekkerder.