Happy momlife

20170923103355_IMG_0888
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Life with 3 kids – De eerste weken

Zo hehe eindelijk even een momentje voor mezelf gevonden. In principe heb ik nog verlof, maar ik wil graag schrijven. Schrijven maakt mij rustig en zorgt ervoor dat ik even goed kan ontspannen. Wat natuurlijk wel belangrijk is met 3 kinderen om ons heen en een huishouden. Inmiddels is Fleur al ruim 2.5 weken bij ons en voelt ons gezinnetje echt compleet! 

10 dagen kraamzorg 

De eerste 10 dagen van Fleur haar leventje hadden wij kraamhulp. Doordat ik ziek werd mochten wij gebruik maken van de 2 extra dagen. Heel fijn, want die had ik ook echt nodig. Hoe de kraamweek precies liep kom ik nog op terug, dit moet ik zelf eerst allemaal even een plekje geven. Tijdens de kraamweek hadden wij een super fijne kraamverzorgster en op dat stukje van de kraamweek kijk ik ook heel positief terug. Ook de verloskundigen van “mijn” praktijk waren er wanneer ik ze nodig had in de kraamweek wat ik ook als heel prettig heb ervaren. Fleur deed het tijdens de kraamweek heel goed en eigenlijk konden wij ondanks dat ik ziek werd wel goed wennen aan ons nieuwe gezin van 5!

Tijd om het zelf te doen 

Na de 10 dagen kraamzorg was het tijd om zelf weer de boel op te pakken. Op de laatste dag van de kraamzorg knapte ik godzijdank weer op en kon voor mij ook echt het genieten beginnen. Ik kreeg weer vertrouwen in mijn lichaam en ook kreeg ik het vertrouwen dat ik de zorg voor 3 kinderen wel kon handelen. Ik besloot de eerste dag dan ook zonder hulp te doen (behalve voor het ophalen en brengen van Aron). Als ik wel hulp nodig zou hebben dan was er altijd wel iemand dichtbij. Gelukkig was dit niet nodig en kon ik het prima allemaal zelf doen. De kuur die ik had deed goed zijn werk en ik kon weer beginnen met genieten. ’s Avonds was ik wel echt heel erg moe, maar hé ik ben in principe ook net bevallen.

Inmiddels zit de eerste week ‘alleen’ erop en vind ik het allemaal prima gaan. Ik ben soms wel echt de moe en vergeet soms wel eens te eten, maar hier moet ik gewoon een ritme in vinden. Weet je trouwens dat ik voorheen nooit begreep hoe moeders het voor elkaar kregen niet te kunnen lunchen. Inmiddels snap ik het haha! Als ik Sofie aan haar broodje heb begint Fleur vaak te huilen voor drinken. En als ik dan weer klaar ben staat het volgende klusje alweer klaar. Hierin moet ik echt snel een ritme vinden, want eten heb ik nodig voor de energie.

Kunstvoeding, lastig?

Tijdens de kraamweek nam ik -helaas- de beslissing om te stoppen met de borstvoeding. Voor mij, Fleur en de rest van het gezin was dit beter. Over op de kunstvoeding dus, maar jeetje ik moet zeggen dat ik kunstvoeding met zo’n klein babytje best lastig vind. Borstvoeding mag je gewoon altijd geven en zit geen max aan, kunstvoeding wel. Daarnaast bleek Fleur ook nog eens veel te spugen en maakte dit alles mij heel erg onzeker. En dat onzeker zijn komt mij helemaal niet bekend voor, want als het om het moederschap gaat ben ik niet snel onzeker en volg ik voornamelijk mijn gevoel. Ook deze keer volg ik weer mijn gevoel en zoek ik contact met vriendinnen die ook kunstvoeding gaven of geven en trek hier mijn tips uit.

Het is wel echt zoeken naar ons ritme, maar ik moet niet vergeten dat Fleur nog maar net geboren is en dat ik nog een kraamvrouw ben. Ik moet mezelf daarmee ook minder druk opleggen en maar zien hoe het allemaal loopt en dit per dag bekijken. Zoals Elsa altijd zo mooi zingt: Laat het los! 

 

Facebook Comments

Share this post