Happy momlife

img_8671
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Lieve Sofie, 5 jaar!

Lieve Sofie, vandaag is het Sofie dag, want jij bent jarig en mag 5 kaarsjes uitblazen. Wat een gekke verjaardag, al vanaf december heb jij het over je verjaardag en vooral over je kinderfeestje. Maar toen wij doorkregen dat corona hier was begonnen wij je alvast voor te bereiden op je verjaardag, dat hij anders zou zijn, dat er geen visite zou komen en je kinderfeestje helaas ook niet nu gevierd gaat worden.

Wij vertelden jou dat het een hele bijzonder verjaardag gaat worden, wij met z’n vijven! Jij pakte het zo goed op en zag gelijk het leuke er van in. Gelukkig maar! Er staat een Frozen taart in de koelkast die wij lekker zullen oppeuzel en er hangen ballonnen en slingers in de kamer. Bij de voordeur staan cadeautjes, een kleine traktatie voor de lieve mensen die vandaag op raamvisite komen. Een stapelcadeaus staat al op de kast, je probeert elke dag te raden wat er in zit. Bij deze cadeaus zitten lieve berichtjes van familie en vrienden. Je komt niks te kort en hebt straks weer uren speel plezier!

Wat een meisje ben je afgelopen jaar geworden! Je ontwikkelt een eigen mening en vind kleding die ik bijvoorbeeld klaar leg superrr lelijk (denk hierbij een rollende rrrrr). Je weet precies wat je wil, en wat je niet wil en kan dit heel geloofwaardig brengen. Je bent een heerlijke verrijking van ons gezin en hebt ongelofelijk veel sprongen gemaakt sinds je naar de basisschool gaat. Ik ben dankbaar dat ik je mama mag zijn, dat ik elke avond met je mag knuffelen voor je gaat slapen, dat ik discussies met je mag voeren over de meest onzinnige dingen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn in je puberteit, ik vrees het ergste!

Vandaag vieren wij je prinsessen verjaardag met z’n vijfjes. De tafel is gedekt, het ontbijt (de taart) staat in de koelkast. De spelletjes zijn bedacht, de raamvisites, de facetime gesprekken, de kaartjes en de cadeautjes alles is gereed om jouw een onvergetelijke verjaardag te geven. Je wordt immers maar 1 keer 5. En waarschijnlijk zal er ook maar één keer zo’n gekke verjaardag zijn.

Lieve lieve Sofie blijf zoals je bent! En gefeliciteerd met je vijfde verjaardag. Wij maken er een top dag van!

Facebook Comments

Share this post