Comments (9)

Wij doen boodschappen bij de Plus, maar dat is meer omdat het om de hoek is van waar we wonen. We zouden echt eens boodschappen bij de Lidl enzo moeten gaan doen, maar mijn vriend is er van om alles bij 1 winkel te halen en de lidl heeft toch veel producten die wij gebruiken niet helaas.

Dat had ik dus ook, het begon bij de jumbo ook op een redelijk bedrag.. maar het werd steeds meer! Nu ga ik eigenlijk alleen nog maar naar de Lidl. En voor wat dingen die ze daar niet hebben ( drynights ofzo) ga ik naar een andere supermarkt. Jumbo of AH. Het bezorgen was wel ideaal..maar ook gewoon te duur.

Hier haal ik de meeste boodschappen bij de Lidl. Ze hebben veel goede producten voor een lage prijs en het assortiment wordt ook steeds groter. En voor die paar producten die ze bij de Lidl niet hebben of voor brood ga ik naar de Jumbo.

Hoe doe je dat voor 5 personen voor 50 euro boodschappen? Dat is echt heel heel weinig! Vertel je geheim!

Ik vind het erg knap van je zo’n budget!
Wij doen de meeste boodschappen bij de Lidl. Bij de plus halen we het brood en eventuele acties. Gelukkig zitten deze twee supermarkten op 1 pleintje waar we vlakbij wonen. Bij de Ah heb ik ook een aantal favo producten. Als ik dochterlief naar school breng rij ik daar langs. Ik moet zeggen dat ik ook hamster. Haha vlees dat afgeprijsd is gaat de vriezer in. Idem met Andere producten die veel gebruikt worden. Betekent wel dat ik nu voor de boodschappen minimaal €25 meer kwijt ben voor een gezin van 3. Maar daar zit brood bij, huishoudmiddelen, kattenvoer, biertje & wijntje… Ben ook wel benieuwd naar je tips om voor een budget te kopen per week. Ik werk al met een lijstje 😉

Ik twijfel ook steeds welke nu echt goedkoper is, Lidl of Jumbo. Als ik bestel bij Jumbo kom ik over het algemeen niet in de verleiding om extra dingen te kopen. Maar de Lidl is volgens mij wel goedkoper, alleen koop ikdaar dus te veel extraatjes als ik door de winkel loop.
Ik bestel nu de basis bij de Jumbo, daar ben ik gewoon tevreden over. De boodschappen die écht goedkoper zijn bij de Lidl haal ik dan nog apart. De bio havermout bijv., de bio eieren, mini-krentenbollen, tomatenpuree en kapucijners zijn bijv. echt goedkoper bij de Lidl. Ook het fruit en de groenten zijn meestal goedkoper. Ik mag van mezelf dan geen extraatjes meenemen, ik moet me aan m’n lijstje houden…. en dat is lastig uiteraard 😉
Wij vinden het vlees van de Lidl vaak niet zo lekker, dat is wel heel jammer, anders zouden we waarschijnlijk wel helemaal over stappen. Wat vinden jullie daar van?

Het grootste deel van de boodschappen doe ik bij Lidl, de rest bij Jumbo en een paar specifieke dingen (bijv vegetarische smeerworst) bij AH. Wat de ene winkel niet koemelkvrij heeft, heeft de andere winkel vaak juist wel.

Er zijn trouwens 3 prijsniveaus voor Jumbos, afhankelijk van de concurrentie in de buurt. Bij mijn ouders is het dorp is de Jumbo dus echt behoorlijk duurder dan het filiaal waar ik mijn boodschappen doe.

Ik ging ook altijd voor de week boodschappen naar de Lidl, maa rik merk toch dat ik liever een paar keer per week kleine boodschapjes doe. Ik gooi op die manier minder weg en geef, verbazingwekkend, ook minder uit.
Mijn super martken zijn ook de lidl en de jumbo en af en toe de AH voor specialere dingen.

Ik las toen hier op jou blog hoeveel iedereen aan boodschappen uitgaf, toen dacht ik wow, wij geven echt veel uit! (rond de 100 euro voor 2 volwassenen en een kind van 1,5) dus dat moest echt minder. nu ik er bewuster mee omga, lukt dat ook wel!

Het verschilt hier. Ik koop bij de lidl en de jumbo, het zit tegenover elkaar. Wat even duur is, let maar eens op hoe ze op elkaar inspringen qua prijs, dan haal ik het bij de jumbo vanwege de koopzegels. Ik haal groente bij de lidl. We hebben een paar merk artikelen waar we aan gehecht zijn. Zo is de koffiemelk momenteel even duur, de (sinaas)appelsap, zuivel en nog wat dingen. Dan geven de koopzegels voor mij de doorslag.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCROLL TO TOP