Happy momlife

vakantiebieb
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Lezen tijdens de vakantie met de VakantieBieb

Woehoeee de vakantie staat voor de deur. Als het goed is hebben na vrijdag de eerste kinderen al zomervakantie. YES! Wij hebben nog even te gaan, want wij hebben laat vakantie, maar de voorbereidingen zijn al begonnen. Niet de voorbereidingen qua activiteiten, maar de voorbereidingen om een vakantiedip te voorkomen wat betreft lezen en rekenen. Het is namelijk heel belangrijk om dit bij te houden om een dip in het niveau te voorkomen. Wij hebben daarom de VakantieBieb gedownload op onze ipad om leuke boeken te kunnen lezen.

Moet dat? Is dat belangrijk? Ik vind van wel en ik denk dat iedere leerkracht dit ook zal aanmoedigen. Het is natuurlijk echt neit nodig om de hele dag schoolse activiteiten aan te bieden. Voor onze oudste is het wel nodig om dit bij te houden om niet verder achter te raken en om hem te blijven motiveren om te gaan lezen. Als ouder zijnde moet je natuurlijk kijken naar de behoeften van je kind en vanuit daar kun je kijken of het nodig is om goed te blijven oefenen.

De VakantieBieb 

De bibliotheken besteden veel aandacht aan lezen in de zomervakantie. Ze hebben namelijk de VakantieBieb in het leven geroepen. Dit is een app die je kunt downloaden van 1 juli t/m 31 augustus en hier staan wel 60 e-books in die je gratis kunt lezen. Hiervoor hoef je niet eens lid te zijn van de Bieb, leuk cadeautje toch? Ook kun je er voor kiezen om een abonnement bij de bieb te nemen. Kinderen t/m 18 jaar lezen namelijk gratis!

Welke boeken hebben wij erop staan? 

Voor onze oudste heb ik al diverse boeken gedownload die hij alleen of samen met ons kan lezen. Daarnaast heb ik ook nog wat papieren boeken klaar liggen om mee te gaan lezen. Deze boeken staan er voor hem op:

Blitz! : Ver weg, voorbij de maan, zweeft bol Nul. Op die bol woont Blitz, een groen ruimtemannetje. Hij woont helemaal alleen. Dat vindt hij niet erg, totdat er een vogel op zijn bol landt. Blitz en het vogeltje Tjilp worden vrienden. Maar Tjilp wil na een tijdje terug naar de aarde. Pas dan voelt Blitz hoe eenzaam hij is. Hij bouwt een raket en vliegt naar de aarde, op zoek naar een vriend die op hem lijkt. Maar is er op aarde wel iemand zoals Blitz? Blitz! is een serie voor beginnende lezers. In de boeken is een lettertype gebruikt dat voor iedereen makkelijk leesbaar is, ook voor dyslectici.

Fix It : Grappige verhalen over een geheime club van “probleemoplossers’ voor kinderen vanaf acht jaar. Alle kinderen op school en in de buurt kennen Fixit, en toch weet niemand wie het zijn. Maar als je een probleem hebt, dan helpen ze je. Word je gepest? Is je konijn kwijt? Hebben grote jongens je speelpleintje ingepikt? Fixit lost het voor je op!

Juf ik ken een mop : Favoriet bij juffen en meesters! Juf, ik ken een mop is speciaal geschreven voor kinderen van 8-10 jaar (half M5-half E5) en staat boordevol grapjes, korte verhaaltjes en raadsels. Het leven is leuker als er wat te lachen valt. Daarom een boek vol moppen. Over taal, juffen, meesters, rapporten en meer. Zo leuk kan school zijn!

Het geheim van de blote vakantie: Humoristisch verhaal uit de “Geheim’-reeks over twee kinderen die met hun moeder op vakantie gaan naar een naaktcamping. Lars heeft er zin in: vakantie naar Frankrijk. Maar zijn moeder heeft een huisje uitgezicht op een heel raar park. Iedereen loopt daar in zijn blootje. Zo stom! Daar doet Lars dus niet aan mee. En zijn broer Morris ook niet. Dan ontmoeten ze op het strand twee leuke meisjes…

Naast deze boeken staan er nog veel meer op. Ook voor jongere kinderen, oudere kinderen en volwassene. Je kunt de app VakantieBieb downloaden op android apparaten of op apple producten. Ideaal dus om mee te nemen tijdens de vakantie! 

Facebook Comments

Share this post