Feestdagen

De leukste cadeaus voor een Foodie

Ik ben echt dol op in de keuken staan en je kunt mij ook echt heel blij maken met items voor in de keuken. Ik deel mijn favoriete ontdekkingen voor in de keuken en kookboeken die je echt moet hebben of moet geven met de feestdagen. 

  • Ronde placemats – Ik vind ronde placemats echt heel erg leuk staan vooral als ze gevlochten zijn. Zelf heb ik twee van de ikea (voor Robert en mij) en ik vind ze echt heel erg mooi.
  • Spirelli snijder – Wij zijn dol op pasta gemaakt van Courgette’s maar het kopen is eigenlijk belachelijk duur. Wij hebben een spirelli snijder in huis en met 2 courgettes maak ik zelf mijn courgetti. Je kunt er ook andere groente mee snijden.
  • Melkopschuimer – Ik ben dol op cappuccino’s en machiato maar dan wel met zelf geklopte melk. Je hebt er apparaatjes voor waar je de melk in doet, een knopje in drukt en je melk laat schuimen of je hebt een apparaat waarmee  je zelf de melk moet opkloppen.
  • Multi-slice kaasschaaf – Wist je dat je officieel voor elke kaas een andere kaasschaaf moet hebben? Irritant eigenlijk, want mijn lade ligt al goed vol. Het merk Joseph en Joseph heeft eentje die je voor alle soorten kazen kunt gebruiken.
  • Hamburgerpers – Ik heb in een slagerij gewerkt waar ik soms hele middagen hamburgers aan het drukken was. Dit was zo leuk om te doen dat ik stiekem al heel lang een eigen hamburgerpers wil hebben.
  • Peper en zout molen – Ik vind van die houten peper en zout molens onwijs leuk staan in de keuken. Het maakt eigenlijk je keuken af. Nu gebruik ik vrij weinig peper en zout in de keuken, maar hé het oog wil ook wat toch?
  • Mealplanner en boodschappenplanner van Oh my foodness – Ik zocht het al een hele tijd en vond het bij een foodblogger. Een handige bloknote voor je weekmenu en een handig lijstje voor je boodschappen. Zonder irritante teksten er al op genoteerd. Ik ben fan!

Kookboeken 

  • Donna Hay Basics to brilliant – In dit prachtig uitgegeven boek deelt Donna Hay haar beproefde basisrecepten. Bij elk gerecht worden slimme variaties gegeven, waardoor één recept, véél recepten wordt. Zo breid je op een natuurlijke manier je receptenrepertoire uit. Wat te denken van een basisrecept voor de perfecte soufflé? Zodra je die onder de knie hebt, kun je gaan variëren. Dan zet je net zo gemakkelijk en vol vertrouwen een overheerlijke spinazie-kaassoufflé op tafel, of eentje met forel, of met pancetta.
  • Jamie Oliver 5 ingrediënten – In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Het boek bevat 130 recepten over kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en uiteraard heerlijke zoetigheden! Bij elk recept vind je een visuele ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een gemakkelijk te volgen recept. Dit is Jamie’s makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. De nieuwe Jamie Oliver: elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen.
  • Jamie oliver’s kerstkookboek – Jamie Oliver helpt je met Jamie Oliver’s Kerst Kookboek om deze feestdagen de lekkerste gerechten zonder stress op tafel te zetten. Want wat is er nu fijner dan tijdens het kerstfeest relaxed te kunnen genieten van een heerlijk kerstmenu? Jamies kerstkookboek zal je inspiratiebron én hulplijn zijn deze kerst. Het staat vol heerlijke recepten voor de feestdagen, van echte kerstklassiekers met een Jamie-twist tot vegetarische hoofdgerechten en gezonde traktaties. En natuurlijk ontbreken de recepten voor het kerstontbijt en de desserts niet. Jamies kerstkookboek zorgt ervoor dat je relaxed kunt genieten van de feestdagen!
  • Het pastaboek – Geef je pastarepertoire een boost met Het pastaboek van Gennaro Contaldo. Het nieuwste deel in Jamies Oliver’s Food Tube-serie staat bomvol simpele seizoensgerechten, en bevat alle basics die je nodig hebt. Van de absolute basis tot kick-ass maaltijden voor elke dag van de week. Buon appetito!
  • Lekker en simpel 5 keer koken 1 keer kopen – Met dit boek hoef je maar één keer boodschappen te doen en maak je vijf verschillende gerechten. Met wortels maak je Indiase wortelsoep en zoete worteltaart en met kikkererwten kun je falafel en een rijstsalade met kikkererwten en mais op tafel toveren. Varieer met vis, vlees, groente en fruit en draai binnen een mum van tijd wat lekkers in elkaar. Je bespaart tijd en geld en je maakt ook nog eens je koelkast leeg.
  • Lekker en Simpel – Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het beantwoorden van de vraag: ‘wat eten we vandaag?’ is er nu het kookboek van Sofia en Jorrit Lekker & Simpel.
    Geen moeilijke gerechten waar je uren voor in de keuken moet staan maar lekkere en simpele recepten die iedereen kan maken. Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan zoals een zelfgemaakt broodje hete kip, een eenpansgerecht met zoete aardappel, een pasta-ovenschotel met Boursin, taco lasagne. En ook de lekkerste gerechten met wraps zoals een kip-pesto wraptaart.
Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply