Happy momlife

spelletjes 1
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De leukste (bord)spelletjes voor kinderen

Vorige week deelde ik onze favoriete spelletjes. Toen ik met de blog bezig was kon Aron niet wachten om ook zijn favoriete spelletjes erbij te pakken en te delen. Mama mag dit ook op jouw blog zei hij? Het leek mij inderdaad ook een leuk idee om zijn favorieten te delen. Wie weet haal je er nog wat december inspiratie uit. Ook dit jaar krijgt Aron weer een nieuw spel en ik heb nu al zin om het te gaan spelen. 

Catan Junior 

Catan junior is onwijs leuk om samen te spelen. Je moet landen veroveren, maar hiervoor je eerst de juist hoeveelheden grondstoffen verzamelen. Heb je de juiste grondstoffen? Dan kun je een ford of een bootje kopen. Catan Junior is o.a. te koop bij bol.com voor €24,99.

Ben ik een aap 

Dit spel kocht ik ooit eens bij de kruidvat voor de Feestdagen, maar eigenlijk is hij er nog net iets te jong voor. Hij kan nog niet lezen dus hij kan je nog niet omschrijven hoe je iets moet uitbeelden. Het spel is officieel ook vanaf 8 jaar. Ben ik een aap lijkt op wie ben ik en is wel echt leuk om in huis te hebben. Het spel kost €18,99 bij bol.com maar is ook regelmatig te koop bij de kruidvat.

Skip bo Junior

Tja als het je moeder haar favoriet is kom je er als kind niet omheen. Aron vind skip-bo erg leuk en het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Voor kinderen die nog geen cijfers herkennen staan er plaatsjes op die uitbeelden welk getal het moet zijn. Skip-bo is een mooi budget proof cadeautje voor 7,99 bij bol.com maar ook dit spel heeft de kruidvat regelmatig liggen.

Ticket to ride Mijn eerste reis 

Dit spel kreeg Aron nog niet zo lang geleden van ons (voor zijn rapport) en is misschien wel zijn favoriet. Het spel lijkt onwijs veel op het volwassene spel waarbij je ook routes moet claimen. Mocht je op zoek zijn naar een leuk spel dan is dit diegene die ik zeker weten zou aanraden.. Het spel kost €29,99 bij bol.com.

Levensweg Junior

Levensweg Junior lijkt eigenlijk helemaal niet op de volwassene versie vind ik. Het spel speel je heel anders, maar is alsnog erg leuk. Je doet eigenlijk allemaal kleine uitjes waarbij je punten kunt verdienen. Ook moet je soms opdrachten uitvoeren. Het spel kost €19,99 en is o.a. te koop bij bol.com.

Monopoly Junior

Monopoly junior werkt net als de volwassene versie, maar dan herkenbaar voor je kleine spruit. Dit spel wint Aron altijd waardoor ik het niet leuk meer vind om te spelen hahaha! Monopoly junior kost op dit moment 12,72 bij bol.com koopje dus!

Ravensburger Doolhof Glow in the dark

Dit spel kreeg Aron eens van een pr bureau en vond ie heel tof! Hij ligt nu nog op zolder door de verhuizing, maar moet eigenlijk weer naar beneden gehaald worden. Je moet als eerste de juiste route vinden, maar je tegenspeler kan je flink in de weg zitten. Dit spel kost €29,99 bij bol.com.

Mens erger je niet 

En om even in de nostalgie te komen vind ie Mens erger je niet ook een groot succes. Hier hoef ik verder niks over uit te leggen denk ik haha! Het spel kost €14,99 bij bol.com maar volgens mij verkoopt de action hem ook voor een spot prijs.

Facebook Comments

Share this post