Happy momlife

img_9151
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Leuke spelletjes met kruidnoten/pepernoot

Yes yes yes! Nog een week en dan komt Sinterklaas ons land weer binnen varen. Tijd om alles weer in de feest stemming te maken. Het huis versieren ga ik dit weekend doen, het speelgoed van 5-12 mag ook weer naar beneden en we gaan lekker thematisch bezig in huis. Met onder andere deze leuke spelletjes die je met kruidnoten kunt doen.

Ik vind het heerlijk om thematisch bezig te zijn met de kinderen. Vooral in het najaar kan ik mijn creativiteit en inspiratie goed kwijt. Dat is de laatste tijd ook wel te zien op de blog geloof ik. Ik probeer zoveel mogelijk activiteiten te bedenken en te delen die je kunt doen rondom een bepaald thema. Het thema voor de maand november is Sinterklaas en over een maand gaan we door naar kerst natuurlijk.

Pepernoten pyramide spel 

Dit spel kwam ik op heel veel websites en blogs tegen en is ook gewoon heel erg leuk! Je hebt hier pepernoten voor nodig en een dobbelsteen. Beide dingen heb je waarschijnlijk op dit moment wel in huis, en anders is het de hoogste tijd om kruidnoten in huis te halen.

Hoe werkt het?

  • Leg voor iedere speler een piramide met pepernoten klaar. Begin met een rij van zes, dan vijf, dan vier, dan 3, dan 2 en dan natuurlijk nog 1.
  • Iedereen mag om de beurt gooien met de dobbelsteen. Gooi je een 6? Dan mag je de rij met 6 pepernoten opeten. Gooi je 2? Dan mag je die eten enz enz.
  • Gooi je een getal die je al hebt opgegeten? Dan gaat je beurt over.
  • Diegene die als eerste alle pepernoten op heeft heeft gewonnen!

Pepernoten werp spel 

Zoals je misschien wel weet maak ik regelmatig printables. Voor Sinterklaas heb ik er ook een aantal gemaakt waaronder dit werp spel. Je hebt hier de nieuwe printable voor nodig die hier onder kunt downloaden. En natuurlijk kruidnoten of pepernoten.

Download hier je Pepernoten werpspel

Hoe werkt het?

  • Leg het werpspel op tafel en geef iedereen 3 kruidnoten
  • Iedereen mag om de beurten gooien. Je kunt er eventueel nog punten aan toevoegen. Wie lukt het om een kruidnoot in het midden te gooien?  Diegene die dat lukt heeft natuurlijk gewonnen! Je kunt hem ook op de grond leggen dit is een tikkeltje lastiger, omdat het een kleine cirkel is.

Sinterklaas bingo

Ha! bingo hier in huis zijn ze er echt dol op! Tijdens een bingo (dit doen wij regelmatig) hoef je natuurlijk niet altijd prijsjes weg te geven je kunt ze ook iets lekkers geven om als fiches te gebruiken. Dit doe ik tijdens Sinterklaas natuurlijk met pepernoten. Een spel uitleg voor bingo heb je natuurlijk niet nodig. Ik heb die van kleurterjufineenkleuterklas gebruikt. Binnenkort komt ook de joyfromjoyce variant online, alleen deze is nog niet klaar.

Pepernoten stapelen

Wie is er het meest behendig bij jullie in huis? Wie maakt de hoogste stapel met kruidnoten in een minuut? Hiervoor heb je alleen pepernoten of kruidnoten nodig. Klaar voor de start, stapelen maar!

Lekker bakken 

Naast leuke spelletjes doen is het natuurlijk ook super leuk om zelf kruidnoten te bakken. Kijk voor lekkere bakinspiratie inspiratie eens op de pepernoten pagina van Jumbo. Daar staat een handige recept video op en heel veel lekkere recepten met pepernoten. De zelf gebakken kruidnoten kun je dan natuurlijk gebruiken om de spelletjes mee te doen.

Drie leuke activiteiten voor de komende tijd. Ook super leuk om te spelen tijdens pakjesavond bijvoorbeeld. Zo kun je de kinderen even bezig houden terwijl je wacht op de goedheilig man.

Facebook Comments

Share this post