Happy momlife

shutterstock_646839085
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Leuke lente en zomer activiteiten met kids

Wat hebben wij al veel mooie dagen gehad hé dit jaar? Heerlijk dit lente/zomerse weer. Heerlijk weer om samen met je gezin erop uit te trekken of om leuke dingen te doen rondom het huis. Ik probeer in de lente/zomer veel leuke herinneringen te maken met de kindjes. Deze leuke uitjes staan dit jaar op ons lijstje:

Zwemmen! 

Het is nu echt zwem weer en wij genieten hier ook zoveel mogelijk van. Niet binnen natuurlijk maar buiten. Je hebt hier in de omgeving allerlei zwemplassen. Ook heb ik in de zomer altijd en klein zwembadje in de tuin. Je koopt hem voor €2,79 bij de action en hij is groot genoeg voor wat water pret in de tuin. Op diverse plekken hebben ze ook leuke buitenzwembaden, ook zeker een aanrader met dit soort dagen.

Picknicken 

Dit vind ik echt heerlijk om te doen. Wij wonen nu op een prachtige plek waar je echt heel mooi kunt picknicken. Een kleedje mee, een tas met lekker eten en wat te drinken en natuurlijk iets om te spelen. Mocht je nog wat lekkere recepten zoeken voor een picknick dan heb ik hier nog wat tips! Je kunt natuurlijk ook picknicken in de tuin of in huis als het een dagje slechter weer is.

Naar de speeltuin

Ook zoiets leuks en simpels om te doen met je kinderen. Hier in de omgeving hebben wij meerdere leuke speeltuintjes super leuk om met de kids heen te gaan. Bij Sofie haar schooltje zit er eentje die lekker veel schaduw heeft, dit vind ik zelf wel zo prettig haha! De speeltuin is voor kinderen ook een leuke plek om andere kinderen te leren kennen.

Naar het bos 

In het bos kun je zoveel leuke dingen doen en ontdekken. Op Pinterest staan zoveel leuke dingen. Zoals bijvoorbeeld een eierdoos maken met plaatjes wat je kids dan daar moeten zoeken. Of een papier met allerlei kleuren en dat ze dan van iedere kleur iets moeten vinden. Zo leuk om te doen en om zo samen de natuur te ontdekken en de kennis van je kids te verbreden.

Kinderboerderij 

Ik heb drie kids in huis waarvan er 1 als de dood is voor de meeste dieren en diegene doe ik geen plezier met een bezoekje aan de kinderboerderij. Maar ons andere monstertje is er dol op. Het is zo leuk om dieren te bekijken en in de lente kleine diertjes te zien.

Met de stoomtrein 

Hier in Veendam heb je een oude stoomtrein die heen en weer tussen Veendam en Stadskanaal rijdt. Super leuk voor kinderen, het is toch een soort magneet zo’n trein. Bij ons nieuwe huis komt ook langs en Aron wil graag nog een keertje mee. Dit moeten wij dit jaar maar eens gaan doen. Ook de normale trein is natuurlijk hartstikke leuk om een ritje mee te maken.

Grote speeltuin 

Wat ook erg leuk is om te doen is naar een grote speeltuin te gaan. Hier in de omgeving zitten er een paar en voor ongeveer een €1,- kun je onwijs veel plezier maken. Sinds kort hebben wij ook zoiets in Veendam zitten. Wij zijn er nog niet geweest, maar als ik er geweest ben zal ik er een blogpost over schrijven.

Fietsen 

Mijn ouders fietsten vroeger met ons overal heen en ik wil dit eigenlijk ook wel met onze kinderen. Dus hup! Ik wil de komende lente/zomer verder fietsen en mooie dingen ontdekken. Hunnenbedden bekijken bijvoorbeeld. Je hebt zoveel mooie plekken die je met je kinderen kunt ontdekken.

Museums 

Wij gaan amper naar museums toe stom hé? Het kan namelijk heel erg leuk zijn. Hier in Veendam hebben wij het Veenkoloniaal museum dit gaat over de veen tijd die wij hebben gehad en over vroeger natuurlijk. Ik heb goede herinneringen aan het museum. Daar moeten wij heen als het een dagje slechter weer is.

Zo weer genoeg inspiratie! Heb jij nog leuke tips? 

Afbeelding via Shutterstock

Facebook Comments

Share this post