Persoonlijk

Wat ik leuk vond aan babybytes!

Toen ik zwanger was van Aron kwam ik op het idee om een plek te gaan zoeken waar ik in contact kon komen met mede zwangere en jonge moeders. Ik kwam op de site babybytes.nl terecht en ik heb heel veel leuke momenten door mogen mee maken. Ik heb er onder andere Tamara leren kennen zo’n 5 jaar(!) geleden en vorig jaar leerde ik Carmelina via daar kennen. 

 1. Elke week een update 
  Een zwangerschap vliegt voorbij en elke weeek gebeurt er wel iets met je kleintje. Tijdens je zwangerschap kun je op babybytes per week bekijken hoe het met je kindje gaat en welke ontwikkeling het doormaakt. Ook kon je eerder onder die weken kletsen met mede zwangere die even ver zijn. Hier leerde ik een groep hele leuke mama’s kennen!
 2. Mensen van dichtbij of ver weg 
  Je leert mensen vanuit heel Nederland kennen. Zo leerde ik natuurlijk Tamara kennen, sprak ik af met een lieve meid uit friesland, uit het westen, het zuiden en ga zo maar door.
 3. Er is altijd wel iemand die het weet 
  Kom je aan met een vervelend kwaaltje? Er is altijd wel iemand die weet waardoor het komt. Of je nu altijd blij moet zijn met de antwoorden? Nee! haha Maar je leert er wel van.
 4. De 20ste is belastingen vraag dag 
  Op elke 20ste van de maand kun je wachten op 100 vragen of de toeslagen al betaalt zijn.
 5. Steun 
  Tijdens onze weg naar het zwanger worden was het niet altijd even makkelijk. Twee keer moesten wij te vroeg de zwangerschappen uit onze hoofden zetten en dat was niet altijd even makkelijk. Ik ben geen praten, ik schrijf liever. Op babybytes kon ik semi-anoniem schrijven en vertellen over de pijn en mijn verdriet.
 6. Samen zwanger worden
  Nadat het zwanger worden voor mijn doen niet snel genoeg lukte voegde ik mij bij de “rondes”. Hier zaten allemaal meiden/vrouwen die ook bezig waren voor een kindje. Je had de rondes 1 t/m 5 en 5 t/m 10 etc. samengevoegd. Ik keek er onwijs tegen op om richting de 5 t/m 10 rondes te gaan, want het voelde al zo lang. Dit gebeurde ook, maar ik merkte wel dat ik daar goed mijn gevoelens kon uiten na elke baalronde.
 7. VRIENDINNEN! 
  Maar naast al het bovenstaande heb ik vriendinnen gemaakt. Online vriendinnen die ik tegenwoordig voornamelijk op facebook spreek, maar ook vriendin in real life. Waaronder Carmelina.

Naast al deze leuke dingen aan babybytes waren er ook minder leuke moment. Zo vewijderde ik mijn profiel nadat er een paar pestkoppen waren. Maar dat zorgde er wel voor dat ik begon met bloggen. Inmiddels ben ik niet meer actief. Maar mochten wij ooit besluiten om voor een 3.0 te gaan dan ga ik vast en zeker weer actief worden. 

Ken jij babybytes?

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Tamara

  Ik heb er nog wel een account, maar sinds de site veranderd is kan ik er niets meer vinden:(

  21/01/2016 at 7:02 am
 • Reply Marian

  Ja wat peuk, 6 jaar geleden zwanger em zeer verslaafd aan babybites! Elke dag even lezen, op het laats steeds meer meiden die gingen bevallen….en ik liep twee weken overtijd! Eenzaam op mn 41 en 42 weken eiland!

  21/01/2016 at 8:13 am
 • Reply Marije

  Ik heb nog nooit gehoord van deze site, maar ik kan me voorstellen dat het hartstikke leuk is om zo mensen te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten. Zelf ben ik niet zo van de groepjes, al vind ik het wel heel fijn om ervaringen uit te wisselen.

  21/01/2016 at 11:51 am
 • Reply Linda

  Vond het ook een leuke site, maar sinds heel het groepje bevallen was, was er zelden nog iemand online. Dus kwam er eigenlijk niet meer.
  Nu maar eens account verwijderd, mocht ik nog een keer zwanger worden, maak ik misschien wel weer een account aan.

  21/01/2016 at 1:41 pm
 • Reply Jodi - liefthuis

  Ik had via het viva forum een groep meiden die zwanger waren en in dezelfde tijd uitgerekend zijn. Het was zo fijn en nu hebben we een geheime fb groep. Alles kunnen we bij elkaar kwijt en alles vragen. Snap dus heel goed dat je babybytes fijn vond. Ik ga dat bij de volgende zwangerschap ( mocht t ooit gegeven zijn) ook eens bekijken.

  21/01/2016 at 9:11 pm
 • Leave a Reply