sponsored stories

Waar let je op bij de aanschaf van een nieuwe fiets

In Nederland fietsen we wat af. Vaak kom je ook veel sneller bij je bestemming, zeker als je in de grote stad woont. Bij vele wordt hij dagelijks gebruikt, en wel meerdere keren. Er wordt dus nogal wat gevraagd van een fiets. De fiets moet bijvoorbeeld voldoende ruimte bieden voor kinderen en veilig en sterk genoeg zijn. Waar let je nog meer op bij het kiezen van de juiste fiets?


Waar heb je hem voor nodig

Het eerste wat bij de keuze voor een fiets een hoofdrol speelt is de rol die hij in je leven gaat vervullen. In Nederland zijn ontzettend veel soorten fietsen verkrijgbaar, van tijdloze omafiets en trendy bakfiets waar je tegenwoordig alle scholieren op ziet fietsen tot sportieve fietsen, waaronder de mountainbikes en racefietsen. Allereerst bepaal je dus het doel van de fiets. Heb je hem nodig voor woon-werkverkeer, dan kun je denken aan een vouwfiets, stadsfiets of elektrische fiets. Een omafiets of transportfiets zijn prima fietsen om je boodschappen mee te doen. Kinderen vervoer je het beste op een moederfiets met lage instap en breed stuur of een bakfiets. Een hybride fiets of een elektrische fiets zijn beide ideale fietsen om een eindje lekker mee te toeren. Voor de wielersport zijn er race varianten, mountainbikes en de BMX.

Alles erop en eraan

Heb je eenmaal besloten naar welk type je op zoek wilt gaan, dan is het wel raadzaam om één te kiezen naar je lichaamslengte. De juiste framemaat is belangrijk. Je moet er immers lekker op kunnen fietsen. Heb je geen idee welk framemaat bij jouw lengte past? Vraag het de handelaar. Heel belangrijk is het proefritje dat je met hem maakt. Wees er zeker van dat dit een prima apparaat is waar je met plezier de weg op wilt gaan. Ten slotte is de uitrusting iets waar je over na kunt denken. Naast de verplichte toebehoren (verlichting, fietsbel, etc.) kun je kiezen uit meerdere versnellingen, kinderzitjes, transportboxen en dergelijke. Deze aanvullingen moeten ook passen bij het type van jouw keuze.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Vlijtig Liesje

    Ik let altijd erg op bagagedrager, fietsverlichting en of de banden stevig zijn.

    17/01/2017 at 10:35 am
  • Leave a Reply