Happy momlife

smart-im
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Lente: heerlijk buiten spelen

Je hoort het je ouders vast nog zeggen: “ga maar buiten spelen, dat is gezond”. Zeker in het digitale tijdperk van vandaag de dag is het zo dat buiten spelen vaker dan vroeger wat in het gedrang komt. Dat hoeft niet per se een probleem te zijn maar het is natuurlijk wel zo dat af en toe buiten spelen, zeker nu de lente in het land is, wel wat voordelen kan bieden. Heel wat voordelen waar je als ouder meer dan waarschijnlijk niet eens stil bij staat!

Betere ogen

Klinkt gek maar het is wel degelijk een feit: kinderen die vaak buiten spelen hebben op latere leeftijd minder kans op bijziend te worden. Hoe het komt is voorlopig nog een mysterie maar dat het natuurlijke licht er iets mee te maken heeft? Dat lijkt evident.

Vitamine D

Vitamine D is een vitamine die bescherming biedt tegen suikerziekte, hart- en vaatziekten en zelfs de botten sterker maakt. De beste manier om vitamine D binnen te krijgen? Zonlicht! Twijfel dan ook niet om dat leuke buitenspeelgoed dat je zag op lobbes.nl te kopen en je kleine uk richting tuin te sturen. Het is gezond!

Sociale vaardigheden

Zowat de belangrijkste determinant van succes in het latere leven is de sociale vaardigheid. Door kinderen vrij buiten te laten spelen met anderen ontwikkelen deze sociale vaardigheden zich veel sneller en beter. Daarnaast leren ze ook geduld opbrengen en krijgt de creativiteit een boost. Stuk voor stuk zaken die later heel nuttig zullen zijn.

Lichaamsbeweging

We zullen even een open deur intrappen: kinderen die buiten spelen zijn actiever bezig dan kinderen die dat niet doen. Die extra lichaamsbeweging zorgt niet alleen voor een betere conditie maar helpt ook tegen stress. De natuur is rustgevend! Het beste geheime voordeel? Ze zijn doodmoe als ze in de avond thuiskomen en je kunt dus genieten van een rustige nacht.

Op ontdekkingsreis

Buiten spelen doet wonderen voor het leervermogen van kinderen. In de speeltuin en in de natuur is jouw kind constant nieuwe zaken aan het ontdekken. Die roept vragen op waaruit het kind enkel maar leren kan.

Wij vinden de webshop lobbes.nl echt een aanrader! Wij kochten hier allemaal zandbak cadeautjes voor Sofie haar verjaardag en het is een groot succes! Veel voor weinig daar hou ik van! 

 

Facebook Comments

Share this post