Lente Seizoenen

Lente bucketlist!

Yess het is Lente! Op het moment dat ik deze blog typ denk je eerder dat het herfst is. Maar het is nu echt lente. Afgelopen maandag was het officieel lente en daarbij hoort een Lente bucketlist. Leuke activiteiten voor mij en voor kinderen. Dat de lente gevierd mag worden daar is iedereen het wel mee eens denk ik? En als het goed is komt het zonnetje op dit moment wel door (wanneer de blog online komt). 

Waarom een bucketlist? 

Waarom schrijf je een lente bucketlist Joyce? Goede vraag! Ik vind het fijn om tijdens seizoenen even stil te staan bij de fijne dingen die je kunt doen. Elk seizoen heeft weer mooie momenten waarbij je leuke activiteiten kunt doen. Even de kinderen extra aandacht geven en leuke activiteiten doen met Aron.Ook is het natuurlijk een leerproces, want je kunt van alles ontdekken in bepaalde seizoenen. En nu ik heb geaccepteerd dat ik gewoon een echte mama mama ben ga ik hier ook lekker aan toegeven.

Wat staat er op onze lente bucketlist 

✿ Lente kleding aanschaffen – De kasten moeten dit jaar echt volledig gevuld worden met nieuwe kleding dus kom maar door met de nieuwe kleertjes! 

✿ Picknicken in een park – En natuurlijk hiervoor zelf lekker in de keuken staan om sandwiches te maken, fruit te snijden en zelf smoothies te maken die wij lekker vinden

✿ Plantjes poten – Onze tuin kan wel wat kleur gebruiken dit jaar. Hoe leuk is het om samen op pad te gaan om leuke plantjes te kopen en die te poten? 

✿ Moestuintjes – Als ik het goed heb gezien op de facebook van Albert Heijn kun je binnenkort weer moestuintjes gaan sparen, leuk!! 

✿ Lente schoonmaak houden – Oké misschien niet heel leuk voor je kinderen, maar hier mag de bezem er wel door. Er moet flink gedecluttert worden anders passen er nergens spulletjes voor baby 3.0 haha! Ook voor de kinderen een goed moment om eens even hun eigen spulletjes te gaan uitzoeken. 

✿ Paastakken versieren – Hier staan ze al in huis en zullen ze ook al versierd zijn wanneer dit blog online komt. 

✿ Knutselen met regenbogen – Op pinterest staan genoeg leuke ideetjes om regenbogen mee te knutselen 

✿ Op bezoek bij de boer – Tijdens de lente heb je vaak de mogelijkheid om langs te gaan bij de boer. Voor ons staat dit zeker op de planning dit jaar en jullie gaan hier ook meer over zien en lezen 

✿ Eieren verven – Bij Pasen horen natuurlijk geverfde eieren. 

✿ Een thee feestje – De lente nodigt mij altijd uit om weer lekkere frisse dingen te bakken in de keuken. Hoe leuk is het om na school tijd een gezellig thee feestje te houden? En wie weet kan dit zelfs in de tuin genuttigd worden 

✿ Een bezoekje aan de kinderboerderij – Ik ben zelf tijdens mijn zwangerschap voorzichtig met de kinderboerderij, maar het is tijdens de lente een bende van kleine dieren op de kinderboerderij dus zeker de moeite waard om even te gaan kijken. 

✿ Stenen verven – Stenen zijn prima materiaal om te verven en zien er ook nog eens leuk uit als decoratie. 

✿ Verschillende bloemen ontdekken –  In de lente komen er veel bloemetjes te voorschijn. Leuk om ze te ontdekken en mooi op de foto te zetten 

✿ Zelf een tutu maken – Dit staat al heel lang op mijn lijstje om voor Sofie te doen. Ik wil zelf een mooie tutu maken voor haar met tule to be continued dus i

✿ Een frisse taart bakken – En nee dan bedoel ik geen kwark taart uit een pakje

✿ Jam koekjes bakken – mmm to be continued haha! 

Hebben jullie een lijstje met activiteiten die jullie deze zomer sowieso willen doen? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

10 Comments

 • Reply Nicole

  Ik maak meestal ook een bucketlist maar omdat dit mijn derde trimester is durf ik niet zo goed omdat ik niet weet hoe lang ik nog kan rondlopen haha. Bevallen staat overigens bovenaan die lijst al is dat aan het einde van de lente ergens

  25/03/2017 at 6:12 am
  • Reply admin

   Aah maar misschien juist met de dingen van je zwangerschap erbij. Kan een mooi lijstje worden !

   25/03/2017 at 10:02 am
 • Reply MarjonS

  Ik heb (nog) geen bucketlist. Maar meestal maak ik er ook eentje.
  Jouw lijstje gaat wel goedkomen denk ik!

  25/03/2017 at 6:51 am
  • Reply admin

   Jaaa ik hoop het!

   25/03/2017 at 10:02 am
 • Reply Tineke

  Nieuwe kleren shoppen is nooit heel vervelend! Mijn zoontje is nog een beetje jong, maar ik hoop later met hem ook moestuintjes te kunnen maken.
  Liefs

  25/03/2017 at 7:05 am
  • Reply admin

   Ik vind het wel lastig hoor haha! Vooral voor Aron lastige figuur haha

   25/03/2017 at 10:01 am
 • Reply Patricia

  Bevallen van ons eerste kindje en daarna er lekker met de wandelwagen op uit trekken. Verder ga ik ontdekken wat allemaal mogelijk is met zo’n kleintje.

  25/03/2017 at 7:08 am
  • Reply admin

   Heerlijk vooruitzicht! Succes nog heel eventjes!! Ruim 40 weken toch?

   25/03/2017 at 10:01 am
 • Reply Kimberly

  Hier stond de aankoop van een trampoline en nog wat andere tuindingen kopen/verkopen op de lijst. En vooral veel genieten met de kleine meid van de zon.

  25/03/2017 at 12:02 pm
 • Reply Jessica

  Picknicken in het park staat hier ook nog op het lijstje om te doen. heerlijk een middag samen met manlief het park in met een grote picknick mand.

  25/03/2017 at 6:26 pm
 • Leave a Reply