Onlangs konden jullie al een review lezen van de Bosch Silentmixx, onze nieuwste aanwinst in de keuken en wat ben ik er blij mee. Inmiddels gebruik ik mijn blender veel meer dan voorheen door de handige tips en de manieren waarop je het apparaat eigenlijk allemaal kunt gebruiken. Wij gebruikten hem eigenlijk veel te weinig en alleen voor het maken van Smoothies en Milkshakes. Inmiddels maak ik er veel meer gebruik van. In mijn vorige blog vroeg ik of jullie nog tips of recepten hadden en ik ontving een paar recepten op de mail de ik graag met jullie deel in dit blogbericht. Ook deel ik graag mijn favoriete Milkshake recept met jullie.
Twix Milkshake
Benodigdheden:
- 3 verpakkingen met grote twix-en
- 3 bolletjes roomijs
- 150 ML melk
- Slagroom
- Chocolade hagelslag
- Chocoladepasta
Bereiding:
- Hak de twixen in kleine blokjes en bewaar er één voor de garnering
- Doe de twix-en, het roomijs en de melk in de blender en mix het goed door elkaar heen tot het ijs lekker romig is geworden
- Als alles goed gemixt is doe je het in de glazen en top je het af met de slagroom en versier je het met de hagelslag. Mmmm!
Gazpacho
Benodigdheden:
- 300 ml tomantensaus (passata di pomodoro)
- 1 pot gegrilde paparika
- 1/2 komkommer
- 3 zoetzure augurken
- 1 ui
- 2 el rodewijnazijn
- 4 el olijfolie
- 6 ijsblokjes
- 1 groene paprika
Bereiding:
- De de passata di pomodore en de gehele pot met gegrilde paprika in de blender. Snijd de komkommer en augurken in stukjes en doe dit erbij.
- Halveer de ui snipper 1 helft fijn en doe dit in een bakje. De andere helft in parten en voeg dit toe aan de blender
- Doe de rode wijnazijn, olie en de ijsblokjes ook in de blender en blend het tot en gladde soep.
- Halveer de groene paprika in de lengte en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes en doe in een bakje.
- Verdeel de soep over glazen of borden en serveer de gesnipperde ui en groene paprika apart.
Pasta Pesto
Benodigdheden:
- 300 gram pasta
- 2 el pijnboompitten
- 25 gram parmezaansekaas
- 1 teen knoflook
- 30 gram basilicum
- 6 el olijfolie
Bereiding:
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie in ongeveer 3 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord
- Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de blender fijn en voeg de basilicumblaadjes en olijfolie toe en maal het tot een pesto
- Voeg eventueel wat peper en zout toe. Schep 4 eetlepels pesto door de pasta. Eet smakelijk!
Tips & Tricks
Naast lekkere recepten kwamen er ook nog wat handige tips & trick binnen:
- Maak kant en klare smoothie zakjes en leg deze in de diepvries. Je kunt er allerlei soorten fruit in doen en zo in de vriezer leggen. Wil je een smoothie? Dan hoef je er alleen nog iets vloeibaars door te doen – Desiree
- Maak je teveel? Dan kun je de smoothie natuurlijk ook invriezen in een ziplock zakje, handig voor drukke dagen. – Irene
- De blender kun je super makkelijk schoonmaken, even wat afwasmiddel erin en aanzetten en klaar is kees!
Wij gebruiken onze blender heel veel sinds ik erachter ben gekomen dat je er veel meer mee kunt dan alleen maar smoothies en milkshakes maken. Wat maak jij graag met gebruik van de Blender?