Happy momlife

kraamhapje 7
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Lekkere hapjes voor de kraamvisite

Na de geboorte van je kleintje kun je ervoor kiezen om kraamvisite te ontvangen of om een kraamfeest te organiseren. Wij hebben gekozen voor kraamvisite en ik ben blij dat ik hiervoor gekozen heb. Maar de beschuitjes met muisjes kwamen mij op een gegeven moment mijn neus wel uit dus ging ik op zoek naar allerlei andere lekkere hapjes die wij onze visite konden aanbieden. Ik heb van alles foto’ gemaakt en deel ze dus graag met jullie, wie weet kun je er nog wat inspiratie uit halen. 

Homemade Feesttaart Confetti 

Dit lekkere hapje maakten de kinderen tijdens de kraamweek met onze kraamzus. Ik had het al in huis gehaald en in plaats van de standaard glazuur dat erbij zit kocht ik roze glazuur, leuk voor de kinderen en leuk omdat het prima als kraam hapje past. In het midden zit een laagje banketbakkersroom super lekker!

Maria biscuits met muisjes 

Variatie wilde ik! Ik maakte ook maria biscuitjes met een laagje witte chocoladepasta (ah) en natuurlijk roze met witte muisjes. Ook handig om aan kinderen te geven wanneer je deze op kraamvisite hebt.

Feesttaart Rocky Road 

HomeMade heeft speciaal voor hun feestperiode een aantal lekkere snacks uitgebracht waaronder deze rocky road. Super lekker en simpel om te maken. Ideaal voor in de vermoeide kraamtijd. Alles zit erbij en ik voegde als extraatje nog wat muisjes toe. Een lekkere combinatie.

Bonbons met muisjes 

Nog iets makkelijks om zelf te maken. Je smelt wat witte of bruine chocolade in de magnetron of au-bain-marie en doet dit in een bombom vormpje (koop je o.a. bij de action) strooi er direct wat muisjes overheen en zet 1.5 uur in de koelkast. Mmm lekker hoor!

Roze koek met muisjes 

Dit werkt in principe net als de marie biscuitjes van hier boven. Een lekker laagje witte chocolade bovenop een roze koek en daarbovenop nog wat muisjes mmm! Je kunt de roze koeken ook nog uit steken met een cookie cutter als je dit graag wilt.

Beschuit met muizen 

Maar uiteindelijk blijven beschuit met muisjes ook onwijs lekker! En met zo’n witte snoepmuis vind ik ze stiekem nog lekkerder. Tijdens de kraamperiode vind ik het absoluut geen straf om dit naar binnen te werken. En de muisjes blijken ook nog eens goed te zijn voor de borstvoeding, als je dit geeft natuurlijk.

Wat gaf jij je kraamvisite te eten? 

Facebook Comments

Share this post