Happy momlife

picknick 6
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Lekkere (gezonde) picknick snacks

Tijdens de zomer pak ik de lunch graag anders aan en ga ik het liefst samen met de ukkies picknicken. Binnen of buiten en meestal gewoon met lekkernijen die ik in huis heb. Soms ook niet! Ik maakte nu een picknick met allerlei lekkere dingen die in onze voorraadkast stonden en in onze koelkast. Wie weet haal je er nog wat inspiratie uit. 

Spiesjes met Blauwe bessen en aardbeien 

Dit is Sofie haar favoriete combinatie. lekkere spiesjes met blauwe besjes en aardbeien. Mmm! En het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit. (De spiesjes kocht ik bij de Wibra vorig jaar, geen idee of ze er dit jaar ook zijn. Ik hergebruik ze altijd)

Fruitspiesjes 

De leuke spiesjes die je in dit bakje zit liggen komen van de Action, daar heb je zulke leuke dingen om je picknick op een simpele manier leuk aan te kleden. Op de spiesjes zit een blauw besje, aardbei en een druifje. Lekker hoor!

Wraps met kipfilet

Een golden oldie, maar super lekker! Wraps met een laagje roomkaas en kipfilet. Voor mij met wat sla en de kindjes eten ze liever zonder sla. Een vriendin van mij doet wat curry poeder door de roomkaas heen en dat is ook mega lekker!

Groente met Heks’nkaas

Mmm! Hier zijn wij in huis ook dol op! Ik koop heks’nkaas in de aanbieding of ik maak het zelf. Super lekker met groente, komkommer, wortels, tomaatjes of paprika’s bijvoorbeeld!

Lees ook: Recept voor heks’nkaas

Pico’s met dippers 

Mmm! Dit is ook zo lekker van die mini soepstengels met dippers. Ook lekker met hummus bijvoorbeeld. Maar zoals ik al zei ik heb gepakt wat er in de koelkast lag. Sofie eet ze het liefst met smeerkaas.

Lekker drankjes

Een lekker drankje hoort er natuurlijk ook bij! Ik ben zelf dol op  Jillz of Ice tea, maar ook de andere twee zoete drankjes zijn erg lekker. Water gaat ook altijd mee en hierbij neem ik vaak ook een klein flesje ranja mee voor de kindjes.

Kaasssss

Ik kan echt niet zonder kaas! Love alle kaas haha, toch tamara? Sofie denkt er net zo over. Lekker met cocktailworstjes mmm!

Lees ook: Nog meer picknick recepten

Popcorn is ook altijd lekker om mee te nemen, of andere lekkere chipjes. Je kunt het zelf maken of gewoon een kant en klare zak. Ik heb zoete en zoute popcorn door elkaar gemixt.

Mozzarella sticks

Ik ben echt dol op mozzarella er was een tijd dat ik ’s avonds een bolletje naar binnen werkte. Dat is nu niet meer zo gelukkig. Maar als ik het in huis heb wil ik er ook graag van genieten. Lekker met een gehaktballetje bijvoorbeeld.

Zoek je nog meer inspiratie? Ik heb op pinterest ook een bord gemaakt. Vinden jullie picknicken ook zo lekker en leuk? 

Facebook Comments

Share this post