Persoonlijk

Lekker koken met Schol

Ik ben dol op koken en daarom ben ik een tijdje terug ook mijn foodblog begonnen. Naast koken ben ik ook dol op vis en eet ik het liefst elke dag vis. Al vele vissoorten hadden wij geprobeerd, maar Schol had ik nog nooit zelf bereid. Hier kwam onlangs verandering toen ik een pakket vol met schol en scholfilets mocht ontvangen. 

Eigenlijk wist ik niet dat Schol zo makkelijk te bereiden is. In de koekenpan is een hele schol in 4 tot 6 minuten gaar en een scholfilet in 3 tot 5 minuten. Een prima visje voor een snelle maaltijd. Wij hebben de Schol op verschillende manieren geprobeerd te bereiden en mijn favoriet is om hem op de BBQ te leggen of in aluminium folie in de oven.

schol 1

Scholfilets uit de oven

Mijn favoriete manier om scholfilets te bereiden was uit de oven. In een aluminiumfolie met wat lekker veel verse groentes.

Benodigdheden:
  • 3 Scholfilets
  • 2 Zoete puntpaprika’s
  • 1 halve citroen
  • 1 Courgette
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • Aluminiumfolie
  • 3 Dille takjes
  • 3 takjes koriander
  • Peper en zout

schol 3

Bereiding:
  1. Snijd alle de courgette in mooie plakjes, de ui in ringen, de puntpaprika’s in stukjes en de cherrytomaten in twee halve.
  2. Snijd ook de citroen in halve plakjes
  3. Leg de groente onderop een ovenschaal en doe er een scheutje olijfolie overheen.
  4. Leg drie velletjes aluminiumfolie klaar en leg op elke een scholfilet
  5. Strooi wat dille over de scholfilets heen en leg hierboven op een takje koriander en twee schijfjes citroen. Strooi er nog wat peper en zout overheen (een beetje kijken wat je zelf lekker vindt)
  6. Pak de Schol in en leg het boven op de groentes
  7. Zet het geheel voor 20 minuten in de oven en je maaltijd is klaar.
  8. Je kunt er nog lekkere aardappeltjes bij serveren met wat rozemarijn en zeezout uit de oven. Heerlijk!

Zoals je ziet is het heel makkelijk om Scholfilets te bereiden. Wist je trouwens dat je Schol overal kunt kopen? Zoals bijvoorbeeld bij de Albert Heijn? Let hierbij wel op het MSC-keurmerk dan ben je er zeker van dat je vis gecertificeerd en duurzaam is.

Heb jij wel eens Schol gegeten? Meer weten over hoe ze Schol vangen? Klik hier. 

Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

  • Reply gooitske

    Goed idee moeten wij ook maar weer eens doen. Meiden zijn gelukkig gek op vis.

    24/05/2016 at 10:55 am
  • Reply Vlijtig Liesje

    Ik heb nog nooit schol klaar gemaakt. Wel zalm en lekkerbekjes. Dit ziet er lekker uit.

    24/05/2016 at 1:36 pm
  • Leave a Reply