Erop uit

Legoworld van 18 t/m 24 oktober!

Yes! Het is herfstvakantie, tijd voor leuke uitjes! althans als je niet hoeft te werken. Ons favoriete en standaard uitje tijdens de herfstvakantie is Legoworld. Zo leuk en ook dit jaar mogen wij weer een bezoekje brengen. Kom jij ook? 

Legoworld is het lego event van het jaar. En ook dit jaar kun jij je weer bevinden in een lego walhalla in Utrecht. Tijdens LEGOworld kunnen jij en je kids genieten van hun favoriete LEGO. Zo vind je er LEGO friends, LEGO city, duplo voor de kleintjes en alle andere soorten van LEGO. Voor iedereen is er dus wel iets te doen. Naast mooiste tentoonstellingen is er ook voldoende te doen voor de kinderen.

legoworld

Daarnaast hebben de bezoekers van LEGO World dit jaar de eer om de allergrootste boot ooit gebouwd uit LEGO steentjes te komen bewonderen. Deze ferry boot is maar liefst 12 meter lang en wordt speciaal voor LEGO World helemaal uit Denemarken gehaald. Als kers op de taart is er ook een hele bijzondere real size Porsche te bewonderen, welke voor de helft echt is, en voor de helft gebouwd uit LEGO steentjes!

Op zaterdag 22 oktober vindt ten slotte de grote finale van het NK LEGO stenen bouwen plaats, waarbij de winnaars een reis kunnen winnen naar LEGOLAND in Denemarken.

Bovenstaande voorbeelden zijn natuurlijk slechts een kleine greep uit de vele activiteiten tijdens LEGO World. Uiteraard zijn alle populaire LEGO productlijnen – LEGO Friends, City, Chima, Technic, Star Wars & DUPLO – op dit grote evenement vertegenwoordigd. 

151023_legoworld-hires-89

Niemand hoeft zich dus te vervelen. Aron vindt het elk jaar een groot succes en kijkt er echt naar uit om weer heen te gaan. Sofie laten we dit jaar bij oma, omdat ze net te jong is om een hele dag in de wagen te zitten en er toch best wel veel rond vliegende kleine blokjes zijn. Volgend jaar mag ook Sofie zich uitleven bij LEGOworld. Want dit blijft toch wel ons jaarlijkse uitje tijdens de herfstvakantie.

LEGOworld funfact:

 • Wist je dat er ruim 23 vrachtwagens richting LEGO World rijden die samen meer dan 14 ton aan LEGO steentjes vervoeren?
 • Wist je dat er meer dan 5.000 LEGO bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?
 • Wist je dat er aan het einde van zo’n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?
 • Wist je dat je met 40 miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?
 • Wist je dat je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren. Hoeveel heb jij al geprobeerd?

Gaan jullie ook naar LEGOworld? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

 • Reply Marijke

  Jammer dat het zo ver weg is want klinkt super leuk!

  17/10/2016 at 12:20 pm
 • Leave a Reply