Happy momlife

IMG_1246-min
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Legoland Billund

Ongeveer een jaar geleden zeiden mijn ouders dat wij dit jaar naar Denemarken zouden gaan. Mijn ouders zijn in juni 30 jaar getrouwd en wilden dit met ons vieren in Denemarken. Bij een bezoek aan Denemarken kan een bezoek aan Legoland Billund natuurlijk niet ontbreken. Een activiteit waar het hier in huis het afgelopen jaar veel over ging. Vorige week was het zover en mochten wij dit leuke park bezoeken!

Drukte tijdens de meivakantie?

Wij gingen tijdens de mei vakantie naar Legoland, vooraf hadden wij van vrienden al gehoord dat het er niet zo druk is in de meivakantie, omdat de Denen geen meivakantie hebben. Super fijn, want drukke pretparken betekenen vaak lange wachtrijen. Nu was het heel goed te doen. De langste rij waar wij in hebben gestaan was de rij voor het eten. Goed te doen dus en echt een aanrader om heen te gaan tijdens de meivakantie. Wij hadden op de eerste dag last van rukwinden wat best vervelend was, maar op de tweede dag was het prachtig weer met af en toe en bui.

Legoland 

Legoland is opgebouwd in de diverse thema’s van Lego. In iedere thema staan attracties voor alle leeftijden waardoor iedereen wel wat kan doen. Wij waren met 4 kinderen met allemaal een verschillende lengte en natuurlijk hadden ze ieder hun voorkeur qua attracties. Zo wilde Soof graag in de achtbanen, vond Aron de Hovercrafts heel tof en mijn nichtje ging graag in de piratenschipjes (kopjes bij de efteling)

Miniland

Wij begonnen onze eerste dag bij miniland. Een interactieve wereld, soort van Madurodam. Er is een heleboel te zien vanuit allerlei landen. Zo zagen wij Nederland, Denemarken en Noorwegen, maar er waren nog veel meer landen. Er is van alles te zien, er rijden treinen, er is een pontje en de sluizen, zoals wij ze in Nederland kennen werken ook echt! Heel erg leuk om te zien. Volgens mij hebben wij hier wel een uur rond gelopen. Bij miniland horen ook een aantal attracties waar wij natuurlijk ook in gingen. Zo gingen wij op safari, vaarden wij langs grote wereldse gebouwen, ging ik samen met Sofie in een hele snelle draaimolen. Ging Sofie op dag twee in de Frog Hopper (op dag 1 wilde niemand anders er in, maar op dag twee kon ze samen met haar nicht). Ook gingen wij natuurlijk in de LegoTop hiermee kun je over het hele park kijken en ook de verte in. Als je geluk hebt zie je misschien wel een vliegtuig opstijgen.

Pirateland 

Hierna liepen wij door naar Pirateland. Alles in thema van Lego pirates. Hier zijn een heleboel attracties die te maken hebben met water en boten. De kinderen hebben hier bijna alle attracties wel gehad. Je hebt hier bootjes waar je met z’n allen in kunt waarmee je langs allemaal piraten lego bouwwerken vaart. Een leuke attractie om te zien. Ook de andere attracties zijn hier een groot succes en hebben de kinderen meerdere keren in gezeten.

KNIGHTS’ KINGDOM

Daarna loop je zo door naar Knight’s Kingdom waar wij de eerste achtbaan spotte waar Sofie in mocht. Wat een dapper ding! Ze vindt de achtbaan helemaal geweldig. Ook vind je hier de Vikings River Splash, dit zijn van die ronde bootjes, een wild waterbaan. Ik zat er in en op dat moment vond ik hem dood eng! Je wordt namelijk met een soort lift naar boven gebracht en daarna ga je binnen 3 seconde met een noodgang naar beneden, tenminste dat dacht ik. De attractie veel heel erg mee en was niet zo spannend als ik had verwacht. Gillen was niet nodig.

LEGOREDO®

Dan heb je nog Legoredo hier vind je het wilde westen van LEGOLAND. Cowboys en indianen vermaken hier je kinderen! De medewerkers doen ook echt hun best om in het thema te komen. Zo leuk! Fleur haar favoriete attractie, de paarden draaimolen staat hier. Ook de Flying Eagle is hier, de nieuwste achtbaan van LEGOLAND waar Sofie zonder omkijken samen met haar papa in ging. Zo dapper hij ging namelijk best snel vond ik.

Adventureland 

Adventureland is ook een groot succes! Hier heb je namelijk de super toffe hovercrafts waar Aron echt heel veel lol in had. Maar ook de brandweer zit hier. Een leuke attractie voor het hele gezin, het is een soort competitie die je hebt met de andere park bezoekers. Je moet je voertuig zo snel mogelijk voortbewegen naar het brandje en dan is het tijd om water te pompen voor de brand. The Temple zit hier ook dit is dark right waarbij je een lasergame spelletje speelt, super leuk om te doen helemaal als het even regent.

Duploland 

Dan heb je nog duploland een attractie plek voor de allerkleinsten. Hier vind je een treintje, een mini reuzenrat, leuke speeltuinen in de vorm van Duplo huisjes en vliegtuigjes die je zelf omhoog kunt sturen. Hier konden de kinderen tussendoor ook heerlijk spelen.

Ninjago world 

Ninjago world, misschien was dit toch wel de favoriete plek van Aron. Ninjago is momenteel zijn favoriete lego speelwereld. NINJAGO® The Ride was ook echt heel erg leuk! Dit is ook een dark right en hierbij moet je met ninja bewegingen zoveel mogelijk vijanden vernietigen super leuk om te doen! De kinderen (en wij) waren zeer fanatiek! Ook heb je hier nog een klimmuur waar de kinderen meerdere keren op hebben gezet. En je hebt hier Lloyd’s Laser Maze hierbij moet je zo min mogelijk lazerstralen proberen te raken en zo snel mogelijk de overkant zien te bereiken.

Eten op het park 

Op het park heb je veel keuze aan eten alleen was er tijdens onze bezoekjes niet heel veel open. De eerste dag kozen wij voor een hotdog en de tweede dag was er friet met kipnuggets. Prima hoor maar niet heel gezond. Je kunt er ook wel in restaurantjes eten, maar als je met een grote groep bent is dat best prijzig. Verder vond ik de prijzen best meevallen en wel vergelijkbaar met de Nederlandse pretparken.

LEGO shop

Aan het einde van de tweede dag mochten de kinderen ook allemaal iets leuks uitzoeken. Ik had met onze kinderen afgesproken dat ze iets mochten kiezen wat ze in Nederland niet verkopen, omdat de prijzen van LEGO wel hoger lagen en je dan beter iets kunt kiezen wat je bij ons niet kunt krijgen haha! Ook namen wij hier nog een kaartje mee voor het thuisfront en ons familie vakantiedagboek 

LEGOLAND Billund handige informatie

  • Je hebt tickets voor LEGOLAND vanaf 341 DKK dit is ongeveer €45,-.
  • De openingstijden van LEGOLAND Billund verschillen per seizoen. Voor de meest actuele openingstijden kijk je op de website van LEGOLAND.

Wij vonden het allemaal zeker een aanrader, een plek waar je een keer geweest moet zijn. 

Facebook Comments

Share this post