Happy momlife

fleur
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het leed dat reflux heet

Inmiddels is Fleur bijna 15 weken en hebben wij de nodige onrust achter ons liggen. Een moeilijke periode waarbij ik zoveel heb geprobeerd en zo heb gezocht naar oplossing, maar soms is het accepteren van de situatie ook heel verstandig. Daarbij is het volgen van je moedergevoel ook absoluut heel belangrijk als je kleintje niet tevreden is. Ik heb gedurende het hele gedoe rondom Fleur mijn moedergevoel gevolgd en uiteindelijk bleek ik elke keer gelijk te hebben. Het is nog steeds niet allemaal goed, maar ze is tevreden, slaapt en huilt alleen als ze honger heeft. Een grote vooruitgang. Dat ze nog minimaal 4 keer per dat schone kleding aan moet heb ik geaccepteerd, dat is reflux en daar doe je vrij weinig aan. 

Reflux 

Al vrij snel nadat ik overging op kunstvoeding begon Fleur met spugen, tenminste ik dacht dat het begon met de kunstvoeding, maar eigenlijk deed ze dit ook al met de borstvoeding. Wel in mindere mate, maar het gebeurde wel. Het spugen begon heel rustig, maar ging naarmate ze ouder werd gepaard met heel veel huilen. Omdat ze op dat moment nog goed groeide kreeg Fleur hier niks voor en dat vond ik prima. Ik maakte haar voeding dik en stapte daarna over op de Hero Comfort (anti-reflux & Darmkrampjes). Helaas leek dit niet voldoende en werd het alleen maar erger. Alles schoot door mijn hoofd, heeft ze misschien koemelkallergie? Of is het daar binnen allemaal niet goed? Ik ging weer naar de huisarts waar Fleur Ranitidine kreeg, een maagzuurremmer. Het leek hier even goed mee te gaan, maar een paar weken later liep ik weer de huisartsenpraktijk binnen. Er zat een andere arts en ze gaf mij direct een verwijzing voor de kinderarts, waar wij een week later al terecht konden.

De kinderarts 

Toen wij bij de kinderarts aankwamen waren wij inmiddels al twee weken bezig met de Hero Pep. Ik was moedeloos en wilde het proberen, maar als snel kwam ik er achter dat dit ook niet werkte. Fleur kwam niet meer aan en liep aan de onderkant en bovenkant helemaal leeg. Ik ging weer terug naar de Hero Comfort en sinds dat moment gaat het een stuk beter! Ook stopten wij met de medicijnen, want de kinderarts gaf aan dat het in de meeste gevallen niet nodig is en dat je waarschijnlijk weinig verschil merkt. Dat klopt idd. In het begin leek het iets te doen, maar al snel leek het geen werking te hebben ondanks de ophoging. Stoppen dus, ik heb het direct weggegooid en was blij dat ik Fleur geen medicijnen meer hoefde te geven.

En nu 

En nu is het alweer ruim 2 weken geleden dat wij bij de kinderarts waren en weer zijn overgestapt op de Hero Comfort. Ze zeggen dat je na twee weken verschil kunt merken en pas kunt zeggen of iets wel of niet werkt. De Hero Comfort werkt goed en Fleur haar ontlasting reageert er nu wel goed op. Helaas is het spugen nog niet helemaal weg, maar ze huilt er niet meer bij dus het is puur de reflux, puur het maag klepje dat niet goed werkt. Ook heb ik een heel strak ritme voor haar en dit lijkt ook zijn vruchten af te werpen. Ik heb het boek Baby Reflux en dit boek geeft mij veel wijsheid en handvaten om te proberen bij Fleurtje.

Ik wist voor dat ik Fleur had echt niet wat reflux is. En nu heeft Fleur het niet eens heel extreem, intensief is het wel. De eerste 12 weken heb ik regelmatig huilend met haar in mijn armen gelopen, omdat ik niet meer wist wat ik moest en omdat ik haar niet stil kreeg. Mocht de reflux nu aanwezig blijven wil ik naar een osteopaat of een fysiotherapeut om te kijken of alles nog wel goed zit in haar lijfje. Maar dit stel ik op de één of andere manier het liefst zo lang mogelijk uit. Reflux is pittig echt en ik wens het geen enkele ouder toe, de zoektocht naar wat goed is voor je kindje is slopend. 

Facebook Comments

Share this post