Happy momlife

shutterstock_185113913
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Kunstwerken van je kinderen bewaren

Onze kinderen krijgen met grote regelmaat een stapel kunstwerken mee naar huis, heel leuk om te zien natuurlijk! Al merk ik wel aan mezelf dat ik het voor korte duur leuk vind. Onlangs vertelde mijn moeder dat ze nog dozen vol had staan met knutselwerken van ons. Ik zou stiekem niet weten wat ik er mee moet aangezien ik daar zelf niet zoveel waarde aanhecht. Toen Aron begon met knutselwerkjes pakte ik het direct anders aan. Ik heb namelijk op onze externe harde schijf een mapje voor alle kinderen met hun knutselwerkjes die ik na hun basisschoolperiode wil gaan verwerken in een fotoalbum. Zo hebben ze geen dozen vol, maar kunnen ze als ze het willen terug zien kijken in hun fotoalbum. 

Ook hebben wij in dit huis aan de muur een atelier waar de nieuwste kunstwerken elke keer opgehangen mogen worden. Zo kunnen wij er een periode naar kijken en kunnen anderen het ook zien. Dit wisselt regelmatig als ze weer iets nieuws mee hebben genomen van school. Ik vind het ook erg gezellig staan en in het volgende huis wil ik ook een plek creëren waar ze hun kunstwerken kunnen ophangen. Het direct wegmoffelen vind ik ook weer zonde haha! Wat ook een leuk idee is om te doen met knutselwerken van je kinderen is het laten afdrukken op stickers zo kun je ze bewaren of inplakken in een fotoalbum of ze er lekker zelf mee laten spelen. Stickers drukken is heel makkelijk en snel gedaan dus zeker een goede manier om de kunstwerken te laten afdrukken. Bijvoorbeeld van het eerste knutselwerkje van de kinderen, of de eerst tekening. Ook leuk om op die manier aan opa en oma uit te delen.

Aan de ene kant vind ik het zonde om weg te gooien maar aan de andere kant wil ik de kinderen niet opzadelen met alle spullen die ik zo nodig moest bewaren. Ik bewaar het wel, maar niet tastbaar. Oké op een paar items na dan die zitten in hun bewaardozen, maar geen grote hoeveelheden. Hoe bewaren jullie alles voor de kinderen? 

Facebook Comments

Share this post