Persoonlijk

Ik koos voor mezelf en mijn gezin

In september besloot ik om terug naar school te gaan (voltijd). Een prima keus dachten wij op dat moment. Een opleiding was vast prima te combineren met het gezin. Maar al snel merkte ik dat ik, maar vooral mijn gezin hier niet blij van werden.

5 dagen per week

Ik moest vijf dagen per week naar school, en dan elke dag van tot ongeveer 3 uur. Tel daar nog een reistijd bij op van minimaal een half uur en je bent je hele dag kwijt. Niet meer Aron naar school brengen, niet meer Sofie weg brengen. En zo kan ik nog wel even door gaan. Mijn kinderen flitste aan mij voorbij en ook mijn blog kwam op de achtergrond. Ik werd niet gelukkiger en, omdat ik al eens tegen een burn-out aan gezeten heb wist ik dat ik moest ga nadenken over wat ik wilde.

November 2015

Begin november was ik er klaar mee. Aron was niet zichzelf en zelfs zijn juf gaf aan dat hij niet lekker in zijn vel zat. Er moest verandering komen, want ik wil dat mijn kinderen plezier hebben en blij zijn. Na wat dingen op papier gezet te hebben, wat gesprekken her en der besloot ik te stoppen met een voltijd opleiding. Ik kwam in gesprek en besloot om mijn opleiding in deeltijd te gaan afmaken. Gelukkig was dit snel geregeld. Ik hoef niet meer 5 dagen per week naar school, geen jonge mensen meer in mijn klas maar gewoon volwassen vrouwen.

Ook loopt mijn blog erg goed, is hij flink gegroeid het afgelopen jaar en komt er een mooi maandelijks bedrag mee binnen. Geen volledige baan, maar prima te doen. Ik werk dus nu vanuit huis, heb alle aandacht en tijd voor de kinderen en dat was nodig. Aron bloeide weer helemaal op en ook zijn juf gaf aan dat hij weer zichzelf is. En dat vind ik onwijs belangrijk

En nu….

En nu zijn we ongeveer 2 maanden verder en moet ik zeggen dat het goed bevalt. Ik begin de dag samen met de kindjes. Breng Aron naar school en haal hem tussen de middag weer op. Samen broodje eten of op woensdagmiddag iets leuks doen. De tussen momenten ben ik aan het werk vanaf de keukentafel en ik vind het zo leuk! Naast joyfromjoyce.nl beheer ik ook mamapraat.nl én heb ik een foodblog of nouja eigenlijk mijn receptenbundel. Ik ben de hele dag wel bezig. Tegenwoordig zorg ik ervoor dat ik niet meer in het weekend hoef te werken en dat ging afgelopen week voor het eerst goed haha!

Straks gaat er wel wat veranderen als  Robert begint met zijn eindopdracht en zal waarschijnlijk +/- 40 uur per week bezig zijn. Ik neem dan meer taken op mij. Nu doen wij beide onze eigen dingen, want hij is 1 á 2 dagen per week naar school haha!

Ik ben blij met mijn keuze en geniet er echt van om samen te zijn met de kinderen en Robert. Iedereen is een stuk blijer. 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

15 Comments

 • Reply Marian

  Wat fijn dat je de keuze hebt kunnen maken. Ik ga in april ook weer deeltijd studeren….Dat is inmiddels 20 jaar geleden, 4 kinderen verder. Ik ben heel benieuwd hoe het bij ons gaat lopen! De meeste tijd hoop ik te kunnen studeren als de kids op school zitten

  20/01/2016 at 8:57 am
 • Reply Kim

  Wat fijn dat je deze keuze kon maken en dat hij ook nog eens heel erg goed uitpakte. 🙂

  20/01/2016 at 9:03 am
 • Reply Josan

  Dat je kinderen blij zijn en jij ook dat is het allerbelangrijkste. Als je later terugkijkt op je leven, zal dat je bijblijven de rest niet.

  20/01/2016 at 9:03 am
 • Reply Suzanne Sjardijn

  Dat klinkt als een hele goede keus 🙂 Wat voor studie doe je?
  Liefs!

  20/01/2016 at 9:15 am
  • Reply Joyce

   Secretaresse 🙂

   20/01/2016 at 9:15 am
 • Reply Leonie

  Goed dat je deze keuze hebt gemaakt! Iedereen blij:)

  20/01/2016 at 9:23 am
 • Reply Cassandra | Princess-Leia.nl

  Fijn dat je naar de deeltijd hebt kunnen switchen en dat het goed bevalt. Zet hem op!

  20/01/2016 at 9:40 am
 • Reply rory

  Heel goed gedaan. Mooi dat je deze beslissing hebt genomen. En moedig ook. Goed naar jezelf luisteren is niet altijd even makkelijk. Zeker als je een burn-out hebt gehad (ik kan erover meepraten. Zoals mijn beste vriendin het verwoordde: je elastiekje is nu eenmaal uitgerekt. Misschien wel permanent. In die zin dat het nooit meer terug zal gaan naar hoe het was).

  20/01/2016 at 9:51 am
 • Reply Kim

  Moeilijke, maar goede keus! Succes met de studie, met je blogs en lekker genieten van je gezinnetje!

  20/01/2016 at 10:09 am
 • Reply Jessica

  Wat fijn dat jullie zo hebben gehandeld toen jullie voelde dat het niet meer lukte! Erg fijn dat je je opleiding in deeltijd kan afmaken en dat alle kindjes en jij weer lekker in je vel zitten! Heerlijk.

  20/01/2016 at 10:16 am
 • Reply natiza

  Hele moeilijke keuze gemaakt! Succes met je opleiding

  20/01/2016 at 10:44 am
 • Reply Wilma

  Een hele goede keus, dat zou ik ook doen!

  20/01/2016 at 12:19 pm
 • Reply Lori (Mama's Jungle)

  Wat fijn zo dat je die beslissing hebt kunnen maken en nu deeltijd school. Dat is volgens mij al pittig zat als moeder. Knap hoor!

  20/01/2016 at 1:05 pm
 • Reply Jodi - liefthuis

  Doen wat goed voelt en waar je blij van wordt. Lijkt me ook heftig hoor om weer fulltime naar school te gaan.
  Lekkere verdeling nu, vooral zo vol houden dan.

  20/01/2016 at 8:02 pm
 • Reply draagmemmie

  Ik ben zelf pas begonnen met bloggen en kwam zo op jouw site. Wat schrijf je leuk en open over je gezin.
  Ik denk dat je een goede keus hebt gemaakt. Leren kan altijd nog wel. Je kindjes zijn maar een keer zo klein. Geniet van ze!

  21/01/2016 at 7:47 pm
 • Leave a Reply