Op zondagen vind ik het heerlijk om te bakken. De laatste tijd nemen wij tijdens het boodschappen doen regelmatig kokosmakronen mee. Super lekker! Maar wist je dat dit ook heel erg simpel is om zelf te maken? Ik maakte ze met maar 3 ingrediƫnten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb. Met het recept kon ik ongeveer 25 kokosmakronen bakken. Onze koekjestrommel is weer lekker gevuld dus.
Kokosmakronen | | Snel en simpel!
Ingrediƫnten
- 200 gram geraspte kokos
- 4 eieren
- 3 eetlepels agave siroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Roer de agave en kokos in een kom door elkaar. Roer in een andere kom de eieren los en voeg het ei toe aan het kokosmengsel. Roer tot een mooi geheel. Kneed een kleine hoeveelheid van het kokosmengsel met je handen tot een compact, rond balletje. Je kunt hiervoor ook een ijsschep gebruiken.
- Bak de kokosmakronen in ongeveer 20 minuten in de oven. De eerste keer deed ik ze 20 minuten toen werden ze aardig donker. De keer daarna deed ik ze 17 minuten en waren ze perfect
- Wil je de kokosmakronen een extra lekker maken? Drup er dan met een theelepel wat gesmolten pure of witte chocolade overheen.